Startsein Glas in ’t Bakkie-supermarktactie in Zaandam

Foto v.l.n.r. Cees van Vliet, directeur Winkels en Distributie Albert Heijn en Dick Emmer, wethouder gemeente Zaanstad.

Woensdag 5 oktober is er in Zaandam op het hoofdkantoor van de landelijke supermarktketen Albert Heijn het startsein gegeven van de supermarktactie Glas in ’t Bakkie. Wethouder Dick Emmer kreeg de eerste Glastas uitgereikt van Cees van Vliet, directeur Winkels en Distributie Albert Heijn. In de Glastas kunnen glazen verpakkingen eenvoudig en makkelijk bewaard worden en naar de glasbak gebracht worden. De actie wordt als eerste uitgerold bij de supermarkten in de gemeente Zaanstad en later door het hele land.

Glas in ’t bakkie en Albert Heijn
Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ gaat de klanten in de winkels van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden. De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. In de maanden oktober en november zal het Glas in ’t Bakkie-promotieteam in bijna 900 winkels de inzameling van glazen verpakkingen onder de aandacht komen brengen.

Albert Heijn biedt de Glas in ’t Bakkie-actie een breed, landelijk podium in haar winkels met ruim 6 miljoen klanten per week. Door het bieden van een platform rondom het scheiden van glas worden stappen gezet om verspilling te voorkomen en klanten bewust te maken van het belang van recycling.

Glas is eindeloos
Bijna 40 jaar – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nóg beter. Daarom willen we met de campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht brengen.

Meer informatie
Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Dan kunt u terecht op www.glasscheiden.nl of de website van uw gemeente.