Indaver is de nieuwe eigenaar van Grontmij BRP

Indaver en ingenieursadviesbureau Sweco hebben begin november 2019 de verkoop van Grontmij Beheer Reststoffenprojecten BV (BRP) aan Indaver Nederland afgerond. Onder Grontmij BRP vallen onder andere de afvalverwerkingsbedrijven Stainkoeln, Vagroen, Secundaire Bouwstoffen Unie en Waterzuivering Milieuboulevard Groningen.

De overname van Grontmij BRP, actief in afval, grond, bagger, biomassa, GFT- en groenafval, sluit naadloos aan op de groeiambitie van Indaver. Met stortplaats Stainkoeln verstevigt Indavers’ Business Unit Landfill Reconversion haar marktpositie in Nederland. Bovendien stelt Indaver hiermee de stortcapaciteit voor haar klanten zeker en haalt zij kennis en expertise in huis om haar internationale ambitie waar te maken. Met Vagroen kan Indaver Benelux-Frankrijk haar marktpositie binnen de GFT- en groenmarkt zowel versterken als vergroten.

Met Indaver als nieuwe eigenaar kan Grontmij BRP het vizier richten op een internationale toekomst. Zowel klanten als medewerkers van Grontmij BRP treffen bij Indaver een toonaangevende internationale organisatie die haar sporen heeft verdiend binnen de afvalsector. Samen met Indaver kan Grontmij BRP haar activiteiten in Noord-Nederland voortzetten en verder uitbouwen.