ROVA wint award voor Vitaalste Vakbedrijf van 2020

Foto: Rova

WENB – de werkgeversvereniging voor de sector Energie, Afval & Milieu (GEO), Kabel & Telecommunicatie en Advies – organiseerde dit jaar een verkiezing voor Vitaalste Vakbedrijf. ROVA heeft deze prijs, samen met Eneco en WMD (Drents Drinkwater) gewonnen. Op 25 september werden de winnaars online al bekendgemaakt, maar op 16 november nam algemeen directeur Roger Beuting de award namens ROVA in ontvangst.

“Als ROVA zijn we ontzettend trots op deze award. Wij willen graag een vitaal bedrijf zijn dat rekening houdt met haar medewerkers. Het winnen van deze award bevestigt dat we op de goede weg zijn”, aldus Roger.

Duurzame inzetbaarheid is een speerpunt
Het P&O-beleid van ROVA richt zich voor een heel groot deel op het vergroten van duurzame inzetbaarheid. Dit doen we door goede en veilige werkomstandigheden te creëren, de inhoud van het werk aantrekkelijk te houden en te zorgen dat de kennis & vaardigheden van medewerkers op peil zijn. Daarnaast zetten we ons in om de gezondheid & vitaliteit van medewerkers te bevorderen.

Kees Kiezebrink, P&O adviseur bij ROVA, licht dat laatste punt toe: “We hebben dit najaar een Preventief Medisch Onderzoek beschikbaar gesteld voor al onze medewerkers, inclusief een coach die medewerkers helpt hun vitaliteitsdoelen te behalen. Daarnaast is dit jaar de ‘menukaart Duurzame Inzetbaarheid’ geïntroduceerd met hierop verschillende interventies op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Denk hierbij aan de bedrijfsmaatschappelijk werker waar je terecht kunt als het op werk of in privésfeer niet lekker loopt of de bedrijfsergonoom die adviseert als een medewerker fysieke klachten ervaart in zijn werkzaamheden. Ook staan er diverse workshops op het programma net zoals de – binnen ROVA al bekende – beeldschermbril en fietsplan.”

Over de award
De award voor het Vitaalste Vakbedrijf wordt uitgereikt aan werkgevers die uitblinken in hun inspanningen voor de mentale vitaliteit van hun technische vakmensen. Aan de hand van een vitaliteitsscan die alle deelnemende bedrijven invulden, werden de winnaars bepaald. ROVA scoorde maar liefst 12 van de 13 punten (gemiddelde score van deelnemende bedrijven was 9).

Alle bedrijven die bij WENB of WWb (Werkgeversvereniging Waterbedrijven) aangesloten zijn konden zich aanmelden. Hieronder vallen hier zo’n 80 organisaties, met totaal meer dan 45.000 werknemers. Totaal deden 14 organisaties mee.