Renewi Nederland kondigt met trots de komst aan van de allereerste Geesink achterlader uitgerust met de verbeterde GCB handelslifter, gemonteerd op een Renault EV-chassis. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap voorwaarts in de sector afvalinzameling en hijstechnologie.

De verbeterde versie van het GCB-heffer biedt unieke voordelen voor laders. Nieuw aan de lifter is de mogelijkheid om zowel de Geesink- als de DIN-armen onafhankelijk te bedienen, waardoor de werklast voor laders aanzienlijk wordt verminderd. Dit verbetert de efficiëntie en ergonomie tijdens het inzamelproces.

Een ander voordeel van de GCB zijn de dubbele buffers voor de container, die op een hoger niveau zijn geplaatst om de bodemvrijheid van het voertuig te vergroten. Dit resulteert in een aanzienlijk verminderd risico op voertuigschade, zelfs op oneffen terrein. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de unit, maar vermindert ook de operationele kosten en uitvaltijd.

Verder is de baksluiting van de GCB voorzien van een geïntegreerde DIN-dekselgeleiding en uit één stuk vervaardigd. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de containers veilig worden vastgehouden tijdens het inzamelingsproces, wat de veiligheid vergroot.

Renewi Nederland heeft opnieuw haar leiderschap in de afvalinzamelingsindustrie aangetoond door te investeren in geavanceerde technologieën die de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid vergroten. Gefeliciteerd met deze nieuwe aanwinst!