Renewi verwelkomt Bruno Bruins als Chief Strategy Officer

Waste-to-productbedrijf Renewi stelt met trots Bruno Bruins aan als Chief Strategy Officer. In deze rol zal hij, met ingang van 1 mei 2024, zowel verantwoordelijk zijn voor het mee vorm geven en realiseren van de Renewi-strategie als het leiden van innovatie, duurzaamheid en de relaties met lokale, landelijke en Europese overheden.

Bruno Bruins zal leiding geven aan de ontwikkeling en uitvoering van Renewi’s strategische plannen om te groeien, innovatie te stimuleren, duurzaamheid binnen de eigen operaties en die van klanten te bevorderen én Renewi voorop te stellen in de circulaire economie. Hij brengt een schat aan kennis naar Renewi met een bewezen staat van dienst in het leiden van bedrijven als UVW en HTM en uitgebreide politieke ervaring.

Duurzame en innovatieve groei
Deze benoeming markeert een belangrijke stap in de groei ambities van Renewi. Bruno Bruins zal Renewi’s strategie leiden en toezicht houden op de prioriteitsstelling voor organische groei, anorganische groei en strategische beslissingen. Steeds met de nadruk op het bevorderen van de circulaire economie, essentieel voor de volgende generaties.

‘We zijn verheugd Bruno Bruins te verwelkomen in ons team. Zijn  uitgebreide expertise en frisse perspectieven op het gebied van strategie, duurzaamheid en innovatie zijn van onschatbare waarde voor onze strategie en ambitie om te groeien als leider in recycling en het produceren van circulaire materialen met een lage CO2-uitstoot’, zegt Otto de Bont, CEO Renewi.

Positionering
In de rol van Chief Strategy Officer zal Bruno Bruins ook de leiding nemen in de positionering van Renewi bij beleidsmakers. Zowel de beoogde groei  van Renewi in Europa als, algemener, een circulaire economie zijn afhankelijk van wet- en regelgeving. Met zijn ervaring en netwerk in Brussel en Den Haag zal hij essentieel zijn in het vormgeven van Renewi’s Europese groeiprojecten voor een toekomst waarin afval niet bestaat.

‘Werken aan de circulaire economie is een prachtige opdracht. Het is uitdagend om je uit te spreken voor de ontwikkeling van-afval-naar-product en daar ook naar te handelen. Voor iedereen is de duurzame samenleving belangrijk; ik zie er naar uit om daar met Renewi een inspirerende rol in te spelen.’, zegt Bruno Bruins.