Re-Match geeft klanten via app inkijk in recyclingproces van kunstgrasmatten

Over de recycling van kunstgrasvelden is de laatste jaren veel te doen geweest. In een poging de transparantie van kunstgrasrecyclers te vergroten, komt Re-Match met een eigen app. Sportveldeigenaren willen digitale traceerbaarheid van kunstgrasveld tot recyclingfabriek en daarna – om aan te tonen dat ze voldoen aan de goedgekeurde recyclingmethoden aan het einde van de levensduur van het kunstgras.

Re-Match, de Deense kunstgrasverwerker, gaat klanten onder andere toegang geven tot locaties (plaats en tijd van verzending), ontvangstbewijzen (met datum en gewicht)  en  recyclingcertificaten (details van gescheiden eindproducten en de hoeveelheid bespaarde CO2-uitstoot).

Dennis Andersen, oprichter van Re-Match: “Bij Re-Match omarmen we transparantie. We bieden traceerbaarheid door het hele recyclingproces – van wat er in de grasmat zit als deze arriveert, tot de hoeveelheden gerecycled materiaal die eruit komen. Onze klanten waarderen deze transparantie enorm; we denken dat steeds meer veldeigenaren in de toekomst volledige digitale traceerbaarheid gaan eisen. Daarom gaan we in onze transparantie nog een stap verder door een app te ontwikkelen waarmee klanten het volledige recyclingproces kunnen volgen.”

De Re-Match app die naar verwachting nog voor de zomer klaar zal zijn voor lancering, geeft de gebruikers een real-time beeld van het recyclingproces en de informatie en certificaten die beschikbaar zijn. Bovendien kunnen klanten nagaan naar welke nieuwe productiecycli de eindproducten van hun sportveld – bijvoorbeeld het gerecyclede rubbergranulaat – gaan, hetgeen de cirkel van de traceerbaarheid volledig rond maakt. In de app kunnen klanten ook instellen dat de certificaten automatisch naar de relevante personen worden gestuurd.

“Als marktleider hebben we de verplichting om de lat voor echte kunstgrasrecycling steeds hoger te leggen. We kijken er dan ook naar uit om deze app te lanceren en klanten nog meer transparantie en bewijs te bieden van het recyclingproces dat ze hebben uitgekozen,” besluit Dennis Andersen.