Renewi versterkt Executive Committee met aanstelling HR Directeur

Internationaal waste-to-product bedrijf Renewi plc (LSE: RWI) heeft Helen Richardson benoemd tot HR Directeur, die met deze aanstelling ook de Executive Committee van het bedrijf gaat versterken.

Helen heeft een bewezen staat van dienst opgebouwd in internationale leidinggevende HR-functies. Ze heeft gewerkt in diverse sectoren waaronder FMCG, telecommunicatie, vastgoedontwikkeling en detailhandel. Gedurende haar carrière heeft Helen een schat aan ervaring opgedaan binnen alle aspecten van het HR-domein, zoals organisatiestructuur, culturele verandering en talentontwikkeling.

De afgelopen acht jaar was Helen werkzaam in diverse leidinggevende HR-functies bij Danone/Nutricia. In die periode heeft Helen een voortrekkersrol gespeeld bij de integratie van diverse ondernemingen en daarbij HR geprofessionaliseerd door de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, Talent Management in het hart van de organisatie te verankeren en HR-diensten te verbeteren.

Helen voegt zich per 1 april 2019 bij Renewi en volgt daarmee interim HR Director Niko Veenstra op, die de functie sinds juni 2018 heeft bekleed.

Otto de Bont, CEO van Renewi:
“Onze medewerkers staan aan de basis van ons succes en Helen zal zich met name richten op het ontwikkelen en doorvoeren van ons werknemersbeleid. Haar brede en diepgaande ervaring vormt een belangrijke bijdrage aan onze onderneming en ik ben dan ook zeer verheugd Helen bij Renewi te mogen verwelkomen.”