REMONDIS breidt verder uit in Scandinavië

Overname van 100% van de aandelen in Veolia Recycling Solutions Nordic AB

REMONDIS International GmbH neemt alle aandelen in Veolia Recycling Solutions Nordic AB (Veolia) over. Met deze overname heeft REMONDIS haar marktpositie in Noord-Europa versterkt en haar bedrijfsactiviteiten op de Zweedse markt aanzienlijk uitgebreid. De activiteiten die nu in Zweden zijn overgenomen, is in wezen klassieke recycling met een groot deel van de inzameling, verwerking en vermarkten van gerecyclede grondstoffen, diensten en industriële reiniging. In de sector industriële reiniging markeert de overname de eerste toegang tot de Zweedse markt. Veolia Recycling heeft in totaal 65 vestigingen in Zweden, die als onderdeel van de transactie door REMONDIS zullen worden overgenomen.

Werner Hols, CEO Noord- en West-Europa, benadrukte het belang van de overname voor REMONDIS: “We zijn verheugd dat we onze marktaanwezigheid in Scandinavië aanzienlijk kunnen uitbreiden door de Veolia-vestigingen in Zweden over te nemen. We kunnen nu onze nationale en internationale klanten een gevarieerd en breed scala aan hoogwaardige diensten in de Scandinavische landen. Door onze Zweedse aanwezigheid uit te breiden met 65 nieuwe locaties, zijn we erin geslaagd een belangrijke stap te zetten.”

Beide partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs of verdere details van de overname niet bekend te maken. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de antitrustautoriteiten.