Omega Containers uit Den Haag heeft onlangs twee prachtige hybride Geesink achterladers in ontvangst genomen. Deze hypermoderne units hebben een ruime laadbak van 18 m3 en een GCB-lifter, waardoor ze perfect geschikt zijn voor het legen van zowel 2- als 4-wielcontainers.

Wat deze achterladers onderscheidt, zijn hun hybride prestaties, waardoor ze emissievrij afval kunnen ophalen. De units zijn uitgerust met een geavanceerd lithium-ion batterijpakket dat het verdichtingsmechanisme en het hefproces elektrisch aandrijft. Dankzij het intelligente laadsysteem kunnen de batterijen ’s nachts via het elektriciteitsnet en tijdens het rijden worden bijgevuld, zodat de chauffeurs tijdens hun ophaalrondes volledig opgeladen batterijen hebben.

Deze duurzame units zijn gebouwd op Scania en DAF chassis en tevens voorzien van een geavanceerd weegsysteem van Welvaarts Weighing System . Ze vertegenwoordigen de nieuwste toevoegingen aan de vloot van Omega, die eerder in 2020 een vergelijkbaar type achterlader kocht. We hadden het voorrecht om deze innovatie aan het publiek te onthullen tijdens de VAK Truck in Action op IFAT 2020 in München.

Namens het hele team wensen wij de chauffeurs van Omega Containers veel plezier met het besturen van deze mooie en milieuvriendelijke RCV’s. Met deze innovatieve hybride achterladers kunnen zij tijdens hun dagelijkse werkzaamheden effectief bijdragen aan duurzame afvalinzameling.