De Plastics Recycling Show Europe (PRSE), de pan-Europese tentoonstelling en conferentie gewijd aan plasticrecycling, keert terug naar de RAI Amsterdam, Nederland op 10-11 mei 2023, voor het eerst uitgebreid naar twee hallen (hallen 11 en 12) . Bezoekersregistratie voor het gratis bij te wonen evenement is nu geopend.

“PRSE was zo’n succes in 2022 met een recordaantal exposanten en bezoekers”, zegt Matt Barber, Global Events Director bij Crain Communications. “We zien het evenement dit jaar nog dramatischer groeien, met een geweldige mix van zowel gevestigde als nieuwe exposanten.”

“De PRSE-beurs en -conferentie is het middelpunt van de kunststofrecycling in Europa”, zegt Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe. “Het is de perfecte plek om alle laatste technische innovaties en commerciële ontwikkelingen te ontdekken en op de hoogte te blijven van het wetgevingslandschap voor circulair gebruik van kunststoffen.”

De Plastics Recycling Show Europe is speciaal ontworpen voor professionals op het gebied van kunststofrecycling. Het brengt belangrijke spelers uit de plastic- en recyclingsector samen om innovatieve technologie te demonstreren, best practices te delen, te netwerken en zaken te doen. Een brede dwarsdoorsnede van de industrie is op het evenement vertegenwoordigd, waaronder leveranciers van machines en apparatuur voor het recyclen van kunststoffen, leveranciers en samenstellers van kunststoffen, pre-processors, mechanische en chemische kunststoffenrecyclers, specialisten op het gebied van afvalbeheer en brancheverenigingen.

Een nieuwe ruimte voor chemische recycling in hal 11 leidt bezoekers door de geschiedenis van en de nieuwste innovaties op het gebied van chemische recycling in een tijdlijn met videoweergaven. Het themagebied wordt gesponsord door Plastic Energy, Mura Technology en Eastman.

Meer dan 250 bedrijven en organisaties uit heel Europa hebben zich al aangemeld om te exposeren, waaronder: Berry Global, Bollegraaf, Dijmex Europe, Ettlinger, FIMIC, Interzero Plastics Recycling, Krauss Maffei, Krones, Milliken, Pellenc ST, Starlinger, Suez en Veolia. Poly to Poly is platina evenementsponsor, terwijl Axens, BASF, BB Engineering, Eastman Chemical, EREMA, Kraton Polymers, Mura Technology, Neste en Tomra Recycling zilveren sponsors zijn.

De nieuwste trends in de kunststofrecyclingsector zullen grondig worden onderzocht tijdens de gratis bij te wonen, tweedaagse conferentie, die een holistisch beeld geeft van de hele waardeketen van kunststofrecycling, waarbij politieke leiders, grote merken, recyclers en de kunststofrecycling en maakindustrie.

Conferentiesessies die plaatsvinden in twee theaters zullen de laatste politieke en wetgevende ontwikkelingen op het gebied van kunststofrecycling in Europa behandelen, evenals de vooruitzichten voor de energievoorziening in de EU. Materialenfocussessies gaan in op de uitdagingen, problemen en kansen binnen de sector voor mechanische recycling, met betrekking tot PET, PVC en technische kunststoffen, polyolefine afvalstromen en polypropyleen (PP) recycling.

De winnaars van alle zeven prijscategorieën bij de Plastics Recycling Awards Europe 2023 worden tijdens het evenement op 11 mei bekendgemaakt en alle finalisten worden tentoongesteld in de tentoonstelling. FIMIC SRL en EREMA Engineering Recycling Maschinen GmbH zijn platinasponsors van de awards. De inschrijving sluit binnenkort op 13 januari. Ga naar de PRSE-website om een inzending in te dienen via de eenvoudige online applicatie.

Kijk voor YouTube-hoogtepunten van PRSE 2022 op: https://youtu.be/ZebrvNzed4M