Peute Recycling BV wint Sociale Impact Award 2018

Peute Recycling BV heeft de meeste stemmen gekregen, en daarmee de Social Impact Award publieksprijs 2018 gewonnen. De prijs is voor Peute de erkenning voor jarenlang sociaal ondernemerschap.

Peute is een recyclingpartner voor het inzamelen en verwerken van papier en kunststoffen. In de laatste twee jaar trok Peute via Baanbrekend Drechtsteden zo’n honderd á honderdtwintig kandidaten aan. Peute heeft daarvoor geen speciaal plan. Het is gewoon geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Peute ziet geen mensen met een beperking, maar mensen met mogelijkheden. De doelgroep is voor Peute een kans. In de afgelopen jaren heeft Peute bewezen dat je als bedrijf succesvol kunt zijn door zo te werken!

Peute is genomineerd omdat het jarenlang een betrouwbare partner is van UWV en de Sociale Dienst Drechtsteden. Peute is vanaf het begin betrokken bij Baanbrekend Drechtsteden, ook in tijden met een ruimere arbeidsmarkt. De allereerste kandidaat werkt nog steeds bij Peute. In principe krijgt iedereen een kans.

Wie door de eerste fase heen komt, wil niet meer weg. Mensen leren bij Peute arbeidsvaardigheden, zoals op tijd komen en niet onterecht ziekmelden. Daarna ervaren ze dat ze kunnen groeien, andere werkzaamheden kunnen leren en meer kunnen verdienen. Het slagingspercentage ligt tussen de zeventig en tachtig procent. Peute is een multicultureel bedrijf geworden, met veel onderling respect.