veyzle, onderdeel van de Ortessa Groep, is al decennia lang actief in de papierrecyclingindustrie. Hun kernactiviteit is het inzamelen, sorteren, snijden en persen van siliconenpapier vellen en deze voorbereiden voor het hergebruik in gespecialiseerde fabrieken, zoals Wepa, een betrouwbare leverancier en partner.

“CELAB is het toonaangevende Europese initiatief op het gebied van het recyclen van siliconenpapier in de etikettenindustrie en omvat verschillende werkstromen die gericht zijn op het begrijpen en verbeteren van belangrijke aspecten van lokale recyclingbehoeftes” aldus Bas Ruijters, Sales Manager bij veyzle. Samenwerking in de waardeketen is belangrijk dan ooit legt hij uit: “Wij zijn voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen uit reststromen. Wij geloven dat openheid/eerlijkheid en transparantie tussen producenten, verwerkers en eindverwerkers de sleutel zijn tot het bereiken van duurzame oplossingen. veyzle is verheugd om zich aan te sluiten bij het CELAB netwerk om kennis over siliconenpapier in de industrie te delen, met de ambitie om circulariteit te vergroten en de waarde van het papier te behouden.”

Namens CELAB-Europe voegt project manager Ophélie Gourdou toe:

“Als CELAB-Europe verwelkomen we veyzle als nieuwe inzamelingspartner in Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Het project CELAB is opgericht om alle onderdelen van de ‘circulaire waardeketen’ met elkaar te verbinden om de beschikbaarheid van recyclingoplossingen voor siliconenpapier te stimuleren. Met de toevoeging van veyzle zetten we een goede stap in het bereiken van de ambitie. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken als actieve bijdrager aan een circulair bedrijfsmodel voor de labelindustrie.”