Open Dag Vliko op 17 juni

Op zaterdag 17 juni opent Vliko, onderdeel van Renewi, haar deuren in Zoeterwoude. Van 10.00 – 15.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de wereld van afvalinzameling, verwerking & recycling. Dankzij een uitgekiende werkwijze krijgt uiteindelijk 97% van het ingezamelde afval weer een tweede leven in de vorm van grondstoffen.

Bekijk onze nieuwe duurzame hallen waar we het afval sorteren en gereed maken voor hergebruik, bekijk of neem zelfs plaats in de diverse trucks, shovels en kranen en leer meer over veiligheid, zoals de ‘dode hoek’. Naast alle activiteiten is er natuurlijk gedacht aan een hapje en een drankje en ook is er voor kinderen genoeg te beleven. In de knutselhoek maken ze hun eigen mini vrachtwagen en daarnaast kunnen ze zich uitleven op het springkussen.

Algemeen directeur Bas Bax: “Afval en met name de recycling van afval wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Vliko, onderdeel van Renewi, geeft uiteindelijk een groot deel van het afval weer een 2e leven…. de zogenaamde circulaire economie. Vanuit het bedrijfsleven en scholen hebben we de afgelopen jaren vaak het verzoek gekregen voor een rondleiding op het terrein of presentatie over wat wij nu eigenlijk met het afval doen. Dit is één van de redenen geweest om deze Open Dag te organiseren….. want we laten iedereen graag eens zien wat we doen met afval. Leuk & interessant voor jong en oud! Daarom zeg ik graag: tot 17 juni!”.

Op de website www.vliko.nl of via Facebook treft u meer informatie aan over de Open Dag.