Ondergrondse papiercontainers in de Hoeksche Waard worden omgebouwd

Wethouder Piet van Leenen en mevrouw Riene Verburgh (Foto: van/via RAD)

Op verschillende locaties in de Hoeksche Waard zijn ondergrondse papiercontainers geplaatst. De inwoners die op de papiercontainers zijn aangesloten kunnen makkelijk oud papier en karton gescheiden inleveren.

Via mevrouw Riene Verburgh heeft wethouder Piet van Leenen van de gemeente Hoeksche Waard het signaal ontvangen over de gebruiksvriendelijkheid van de kleppen van de papiercontainers. De klep bleek onhandig in gebruik, omdat bij het weggooien van het oud papier de klep telkens dicht in het slot viel nadat deze was gebruikt. Met als gevolg dat men meerdere keren de container moest openen. In de Hoeksche Waard staan 101 ondergrondse containers voor oud papier en karton. De RAD wil de gebruiksvriendelijkheid van de containers verbeteren. Daarom heeft de RAD als pilot 2 ondergrondse papiercontainers omgebouwd. Nu kunnen de kleppen van de papiercontainers langer open blijven staan, zodat men in 1 keer meer papier erin kan gooien. Om te bepalen of de 2 omgebouwde papiercontainers gemakkelijker zijn in het gebruik, is een enquête naar de inwoners (op de containers aangesloten) verstuurd. 53% van de inwoners vinden het een verbetering en zijn tevreden met hoe ze het papier nu in de container kunnen gooien.

Nu de pilot zo’n succes is gebleken, heeft de RAD besloten om de overige 99 papiercontainers in de Hoeksche Waard ook om te bouwen. Dit zal in 2021 gefaseerd worden uitgevoerd.