Nieuwe efficiënte Vecoplan shredder

Plasticrecycling is dé oplossing voor een circulaire economie op de lange termijn. De K 2019 die van 16 t/m 23 oktober in Düsseldorf plaatsvindt en de Recycling 2019 in Gorinchem van 19 t/m 21 november, laten zien hoe end-of-life plastics weer toegepast kunnen worden in de circulaire economie.

Vecoplan AG toont in hal 9, stand B59 op de K, machines en installaties die primaire en secundaire grondstoffen verkleinen, transporteren en opslaan. Hier vind ook de introductie plaats van een nieuwe, zeer efficiënte shredder die met een flexibel aandrijfconcept is uitgerust.

Eén van de belangrijkste gemeenschappelijke uitdagingen op dit moment is het behouden van een leefbare omgeving voor toekomstige generaties. Een toekomst zonder plastic is moeilijk voor te stellen, maar de nadelen van het gebruik ervan zijn alomtegenwoordig, zoals niet-teruggewonnen afval dat land en zee vervuilt. Op deze wijze vinden afvalplastics hun weg terug door de voedselketen. Dit kan voorkomen worden door een goed functionerende circulaire economie.

Hierbij worden aan de recycling hoge eisen gesteld. Hoe zuiverder het recyclaat is, des te beter het kan worden verwerkt in producten van hoge kwaliteit. Vecoplan AG, al jaren een succesvolle en betrouwbare partner van de recyclingindustrie, maakt deel uit van deze waardeketen met haar technische oplossingen.

De Vecoplan-shredders, die perfect zijn afgestemd op zowel de uiteenlopende eigenschappen van end-of-life plastics als op de navolgende recyclingprocessen, worden bijzonder goed ontvangen in de markt. Ook voldoen de machines aan de hoge eisen die aan bedrijfszekerheid en economische meerwaarde worden gesteld. Op de K introduceert Vecoplan met de één-assige shredders van de nieuwe VIZ-serie (Vecoplan Infinity Zerkleinerer) een nieuwe mijlpaal in de industrie van mechanische recycling.

Het unieke ontwerp van de VIZ-serie biedt de keuze tussen uitrusting met de zeer krachtige HiTorc-aandrijving van de beproefde VAZ-serie of de ESC-aandrijving van Vecoplan, de frequentiegeregelde directe aandrijving middels een dubbele powerband. Beide aandrijfconcepten zijn gepatenteerd en staan bekend om hun zeer hoge energie-efficiëntie. Meer gedetailleerde informatie kunnen bezoekers op de K ontvangen.

Een ander hoogtepunt is de hoge flexibiliteit van deze machine in de snijdgeometrie. Deze kan in detail worden aangepast aan de vereiste in- en output door rotorkeuze, configuratie van de rotor- en contramessen en zeefkeuze. De gebruiker profiteert van dit efficiënte machineconcept met korte insteltijden en een groot aanpassingsvermogen bij verschillende outputvereisten.

Veco Vos BV in Laren is sinds 1996 de importeur van Vecoplan voor de Nederlandse markt. De specialisten van Veco Vos staan graag voor u klaar en zijn ook standhouder op de Recycling 2019 en de K 2019. Graag tot binnenkort en van harte welkom op onze stand!

Jeroen Vos 06 53241145
Peter Bus 06 83633492
K 2019, Düsseldorf
Hal 9 stand B59

Recycling 2019, Gorinchem
Stand K121