Desko en Powered by Meaning samen in joint venture We Beat The Mountain

We Beat the Mountain neemt nieuwe stappen in het bedwingen van de afvalberg
Desko en Powered by Meaning hebben een overeenkomst ondertekend voor joint venture We Beat The Mountain. Met vereende krachten wordt er nieuwe richting gegeven aan de bedwinging van de wereldwijde afvalbergen. Er is een nieuwe webshop gelanceerd met trash2design producten voor de inrichting van de kantooromgeving en tweetal scans ontwikkeld om de waarde van reststromen in kaart te brengen. De joint venture is een volgende stap in de groeiambities van beide partijen en vloeit voort uit het gemeenschappelijke doel: het bedwingen van de afvalberg.

Anders kijken naar afval
Hoe de afvalberg te bedwingen? Door anders te kijken naar afvalstromen. “De Avio-luchtbruggen bij Schiphol zouden geen dienst meer doen door renovatie, maar waarom zou je iets weggooien als je er nog iets mee kan doen? Nu is de luchtbrug als kantoorunit te zien op de Circulaire Expo in Hoofddorp.“ aldus Michael Kuiper, eigenaar van Desko en aandeelhouder van We Beat The Mountain. In de nieuwe webshop van We Beat The Mountain staan dan ook hoogwaardige producten gemaakt van materialen en/of grondstoffen die zonder tussenkomst op de afvalberg zouden zijn beland.

Van waardeloos naar waardevol
Door anders te kijken naar afvalstromen komen deze hoogwaardige producten via ‘trash2design’ trajecten tot stand, waarin actief wordt samengewerkt met industrieel ontwerpers, product designers en kunstenaars. Dit resulteert in een uiteenlopend aanbod van kantoorinrichting, van complete werkplekken tot praktische accessoires. En het mooie is, bij aanschaf van elk product wordt de afvalberg bedwongen. Ten eerste omdat het is gemaakt van (her)gebruikte materialen, als resultaat van een ‘trash2design’ traject. Ten tweede omdat We Beat The Mountain met een teruglevergarantie voorkomt dat jouw aankopen alsnog als afval op die berg belanden.

Afvalstromen herwaarderen
Wat voor afvalstromen dragen er bij aan de afvalberg en waar komen ze vandaan? Om hierop antwoord te geven heeft We Beat The Mountain ook een waardescan ontwikkeld die de materiaalstromen in jouw organisatie doorlicht. Confronterend maar effectief, want zo wordt inzicht gegeven in het waardepotentieel voor hergebruik wat kansen openbaart voor kostenreductie en waardecreatie.

Over We Beat The Mountain
We Beat The Mountain is een innovatieve duurzame onderneming die zich richt op het wereldwijd verslaan van de afvalberg. Om dit doel te bereiken bedenkt, ontwikkelt en produceert We Beat The Mountain met haar community functionele producten gemaakt van gerecycled afval. Voor meer informatie: www.webeatthemountain.com en www.facebook.com/webeatthemountain