Nieuw type zijlader Saver voor legen ondergrondse containers

Als eerste in Nederland neemt regionale afvalinzamelaar Saver een zijlader in gebruik voor het legen van haar ondergrondse restafval- en papiercontainers. Saver zette voorheen alleen zijladers in bij het legen van 240 en 140 liter minicontainers. Belangrijkste motivatie voor de inzet van dit nieuwe voertuig is niet alleen de veiligheid ervan, maar ook de efficiency.

Aangezien Saver bijna 600 ondergrondse containers in haar werkgebied heeft staan, is het vergroten van de efficiency uiteraard belangrijk. De nieuwe zijlader ledigt ondergrondse containers twee keer zo snel als gebruikelijke kraanwagens.

Veiligheid
Bij de ondergrondse container wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘schaartafel’. Er wordt dus niet gehesen zoals bij de kraanwagens die doorgaans voor dit werk ingezet worden. Hierdoor wordt de veiligheid bij het legen van de ondergrondse containers nog beter gewaarborgd.

Werking
De container wordt met een schaartafel uit de put omhoog gebracht. Daarna schuift een cylinder met twee armen rechts van de auto uit en wordt de container in de twee armen vastgezet. Daarna kiept het mechanisme de container leeg in de auto en zet deze weer terug op de plek waar de container is opgepakt. Na het dalen van de schaartafel met daarop de container sluit de klep zich vanzelf en is de ondergrondse container weer klaar voor gebruik.

 

[vc_button title=”Meer over Saver” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/saver-afvalinzameling/”]