N + P kondigt nieuwbouw productielijn in Farmsum aan

N + P kondigt vandaag met trots de ondertekening aan van het contract voor de wederopbouw van onze Nederlandse productielijn, Subcoal Production FRM B.V. gevestigd in Farmsum, Nederland. Het in Duitsland gevestigde Sutco RecyclingTechnik GmbH kreeg de opdracht om de bestaande productiefaciliteit volledig te herzien. Het contract is onderworpen aan financiële afsluiting, die later dit jaar wordt verwacht. De ingebruikname van de faciliteit wordt verwacht in Q1 2021.

N + P nam in 2012 het meerderheidsbelang in de Subcoal®-productiefaciliteit in het noorden van Nederland. Na een korte periode kocht het bedrijf het volledige eigendom van de fabriek, die oorspronkelijk in gebruik was genomen in 2010. De afgelopen jaren N + P heeft de ontwikkeling voortgezet en de gepatenteerde Subcoal®-productiemethode verfijnd, wat resulteerde in een nieuwe lay-out om de geleerde lessen van de afgelopen 10 jaar te implementeren. De eerste implementatie van het verbeterde ontwerp gebeurde in de nieuwe productiefaciliteit in het VK, Subcoal Production TSP, en nu heeft N + P besloten om ook de Farmsum-productielijn volledig opnieuw op te bouwen met behulp van de best beschikbare technologie.

Door gebruik te maken van het nieuw ontwikkelde productieproces, zal N + P veel meer flexibiliteit hebben om een ​​verscheidenheid aan verschillende alternatieve brandstofproducten te produceren, geschikt voor verschillende toepassingen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. De nieuwe faciliteit zal ook gebruik maken van ultramoderne, op maat gemaakte apparatuur om verdere controle van belangrijke brandstofparameters zoals chloor, zwavel, stikstof en andere mogelijk te maken. De nieuwe productielijn heeft een capaciteit van ruim 170kton per jaar. Om dit bedrag te kunnen verwerken heeft N + P ook een huurovereenkomst getekend om de beschikbare opslag- en productieruimte uit te breiden.

David Driessen, algemeen directeur van de N + P Group: “We werken al bijna een half jaar aan de nieuwbouw Farmsum, samen met onze teams in het hoofdkantoor en in de productiefaciliteit. De beslissing van het bestuur om door te gaan met een volledige nieuwbouw is een duidelijk teken van onze ambitie om te groeien en ons bedrijf over de hele wereld uit te breiden. We kijken ernaar uit om onze nieuwe Nederlandse vestiging in gebruik te kunnen nemen en onze activiteiten in Farmsum voort te zetten, waar veel van ons door Subcoal® ontwikkelde werk heeft plaatsgevonden. ”