Mr. Fill genomineerd voor de KVK Innovatie Top 100 publieksprijs 2020

Met het nieuwste familielid, de ondergrondse persmodule Heavy Harry, is Mr. Fill  genomineerd als één van de 100 meest innovatieve Nederlandse bedrijven. De uitslag van de jury en de publieksprijs worden op 21 januari bekend gemaakt. Stemmen kan tot en met 15 januari en via deze link

Huisafval is een wereldwijd probleem. Er wordt al veel gebruikgemaakt van ondergrondse containers – alleen al in Nederland zijn dat er 200.000 – maar toch zie je dat vaak meer containers nodig zijn en dat zwerfafval toeneemt. Door een pers aan de bestaande ondergrondse containers toe te voegen, kan er ineens vier keer zoveel afval in, bedacht Mr. Fill. De ondergrondse persmodule, genaamd Heavy Harry, is via distributeurs in 25 landen verkrijgbaar.

Ook bij ruimtetekort kunnen gemeentes het volume van hun bestaande ondergrondse containers upgraden. De persmodule is uitgerust met kindvalbeveiliging, gewichtsmeting en een vullingsgraadsensor die in contact staat met het platform Smart City Manager. Dit is een slim management- en monitoringssysteem.

Minder legingen, minder CO2
Door de verruiming van de huidige ondergrondse containers hoeven de afvalinzamelingsvoertuigen minder te ledigen, waardoor je minder CO2-uitstoot krijgt. Daarnaast wordt door de slimme persmodule onnodige ritten voorkomen.

Door de slimme persmodule weet de afvalinzamelaar exact wanneer er geledigd moet worden. Dit reduceert het aantal volmeldingen en bijplaatsingen.  Door de gewichtsmodule worden straks bewoners berekend op het gewicht wat ze weggooien, in plaats van per afvalzak. Omdat de Heavy Harry in contact staat met de slimme route van de Smart City Manager kan de meest efficiënte route worden gereden.

Onafhankelijk
De kosten van de ondergrondse persmodule zijn 80 procent van een ondergrondse container en hij is niet afhankelijk van het merk van de container.

Bekijk hier de video over Heavy Harry