Kruisbestuiving: plannen en rapporteren over afvalinzameling

Op 14 april vond een kruisbestuiving sessie plaats over het werken met de waste management software CLEAR van GMT. Zo’n veertig praktijkmensen van gemeentelijke organisaties uit de afvalbranche deelden hun ervaringen bij Cyclus in Moordrecht.

Het idee van de kruisbestuiving sessie ontstond op de werkvloer van Cyclus, waar CLEAR eind 2015 is geïmplementeerd. Na de go live rees de vraag hoe andere inzamelaars van huishoudelijk afval de managementtool inzetten in de praktijk. Van teamleiders inzameling, reiniging en bedrijfsadministratie tot planners en het operationeel management.

Praktijkkennis delen
Tijdens een interactieve sessie deelden de aanwezigen hun ervaringen over het plannen, rapporteren en monitoren met CLEAR. Er ontstond een geanimeerde discussie over hoe bepaalde processen werken. Ook deelden de CLEAR gebruikers creatieve praktijkoplossingen met elkaar.

Tablet als oplossing
Irado deelde haar ervaringen met de tablet gebaseerde oplossing Mobile Order Management. Hiermee worden inzamelopdrachten in CLEAR doorgezet als opdracht voor de chauffeur in het voertuig. Volgens chauffeuse Denise Bras is dit een oplossing waarmee je zo de weg op kunt.

De groep concludeerde dat deze kruisbestuivingssessie in kleinere thematische discussiegroepen een vervolg moet krijgen. De eerste stappen hiervoor zijn inmiddels gezet.

 

[vc_button title=”Meer over GMT” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/gmt-waste-management-software/”]