Een begin voor Het Nieuwe Inzamelen in Delfgauw

Het Nieuwe Inzamelen in de wijk Emerald kan alvast beginnen! Na alle plannenmakerij is een groot aantal ondergrondse containers voor restafval deze week ‘omgestickerd’ naar een PMD-container. Als startsein plakte wethouder Jaap van Staalduine samen met bewoners en Avalex symbolisch een PMD-sticker op een restafvalcontainer. Met Het Nieuwe Inzamelen willen we meer restafval scheiden en hergebruiken.

Bewoners in Emerald kunnen nu vlakbij huis hun PMD kwijt: verpakkingsmateriaal van plastic en metaal en drinkpakken.

Het ‘omstickeren’ van bestaande containers loopt in Emerald vooruit op de vervanging van containers. Dit doet Avalex vanaf februari 2018. Dan worden de juiste containers voor alle soorten gescheiden afval in de grond gezet volgens het indelingsplan van bewoners.

De beste oplossing voor Emerald
‘Ik ben ontzettend blij dat we nog dit jaar een start konden maken met Het Nieuwe Inzamelen in Emerald,’ zegt wethouder Jaap van Staalduine. ‘Door de ondergrondse containers te gebruiken in plaats van kliko’s, hebben we samen met bewoners een manier gevonden die past bij de wijk.’

‘Dit is de opmaat voor Het Nieuwe Inzamelen zoals de bewoners het graag willen zien, zonder kliko’s’, aldus vertegenwoordigers van de Klankbordgroep Emerald. ‘Het is nu aan bewoners om de stijgende lijn van afvalscheiding voort te zetten, en aan Avalex om het gewenste serviceniveau op peil te houden. Dan kan het echt een succes worden’.