GP Groot inzameling & recycling kiest voor Waste Insight

Waste Insight gaat alle operationele processen van GP Groot Inzameling & Recycling herautomatiseren.
De langjarige overeenkomst daarvoor werd vorige week woensdag ondertekend door Wim Horeman, directeur G.P. Groot Inzameling & Recycling (r) en Hans Buskens, commercieel directeur Waste Insight.
Waste Insight herautomatiseert alle operationele processen van GP Groot I&R; logistiek én waste.
Eerder al automatiseerde kernpartner AFAS de administratieve processen, waaronder financials, HRM en CRM.

Totale ordertraject herautomatiseren
De herautomatisering beslaat het totale operationele traject; vanaf de contractfase, uitvoering van de opdracht tot en met facturatie.
Het gaat dan onder meer om het plannen van personeel en voertuigen, inclusief lang transport, de planning voor de afzetcontainers, inzameling van huisvuil en recycling, blijkt uit een toelichting van Emiel Kort, manager bedrijfsprocessen en Marcel van den Berg, functioneel applicatiebeheerder van GP Groot I&R.
‘We hebben het dan over ruim een miljoen ledigingen per jaar.’

Uitgebreide selectietraject
De GP Groot-divisie, gespecialiseerd in het inzamelen, sorteren en recyclen van afval of het direct verwerken tot eindproduct, koos voor Waste Insight na een uitgebreide selectie.

Onderdeel van het traject was een proof of concept waarbij de mogelijkheden van Waste Insight werden getoetst op maar liefst 150 criteria in vijf functionele gebieden: afzetcontainers, route-inzameling, recycling & lang transport, uitbesteed werk & handel en huisvuil.

Om meerdere redenen voor Waste Insight gekozen
GP Groot I&R koos om meerdere redenen voor Waste Insight, vertellen Kort en Van den Berg. ‘Behalve dat er door een verdere digitalisering op kosten kan worden bespaard, kunnen we operationele informatie nog beter vastleggen, met als doelen: een flexibele, slagvaardige organisatie met een verregaande klantgerichtheid’, stellen ze.

Bovendien biedt Waste Insight een integratie met financials, HRM én CRM van AFAS Profit. Daardoor hebben we met Waste Insight op elk moment inzicht in de dienstverlening die we klanten bieden waardoor we onze informatievoorziening aan hen kunnen verbeteren.’

Het werken met Waste Insight heeft nog een pre, wordt duidelijk. ‘Door de integratie van systemen kan informatie tussen de vestigingen makkelijker worden uitgewisseld. Mede daardoor wordt het werken voor de medewerkers er eenvoudiger op.’

Waste Insight bedrijfsbreed invoeren
Behalve de twee vestigingen van GP Groot in Alkmaar en Haarlem gaan ook de zes zelfstandige dochters met Waste Insight werken, waaronder Roele De Vries, Sortiva, Pronk Container Centrale (PCC), Visser ATR en de NNRD.

Een aantal vestigingen draait al op PB4All van Waste Insight-kernpartner PieterBas, waaronder Sortiva, Visser ATR, Roele De Vries en NNRD.

‘De planning is dat we in september 2014 starten met het gefaseerd implementeren, uiterlijk eind volgend jaar zijn we met de alle locaties live met Waste Insight’, aldus Kort en Van den Berg.

Trendsettend zijn en blijven
GP Groot I&R zet met de concernbrede keuze voor Waste Insight een nieuwe standaard neer in de Nederlandse afval- en recyclingindustrie, zegt salesmanager Arjen Cornelisse in een eerste reactie kort nadat het hybride ERP-systeem bij GP Groot I&R als beste uit het selectietraject was gekomen.

‘Zowel het concern GP Groot als de I&R-divisie zijn innovatief en trendsettend’, aldus Cornelisse. Dat sluit volgens hem goed aan op de vernieuwende koers die AFAS en PieterBas al jaren varen. ‘En de twee kernpartners van Waste Insight zullen dat blijven doen. Mede daardoor kan GP Groot I&R ook in de toekomst de rol als koploper in de snel veranderende markt van afval en recycling blijven vasthouden.’

 

[vc_button title=”Meer over PieterBas Automatisering” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/pieter-bas-automatisering/”]

 

[vc_button title=”Meer over GP Groot Inzameling & Recycling” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/gp-groot-inzameling-en-recycling-containerservice/”]