Gemeente Nieuwegein stelt gratis opruimgereedschap beschikbaar op 21 maart

Tijdens achttiende editie van Landelijke Opschoondag

Op 21 maart vindt voor de achttiende keer de Landelijke Opschoondag plaats in Nederland. Ook in de gemeente Nieuwegein doen inwoners mee om hun buurt of omgeving schoon te maken. In samenwerking met Stichting De Schone Stad ondersteunt gemeente Nieuwegein dit jaar groepen bij het helpen opruimen van zwerfafval. De gemeente stelt opruimmaterialen beschikbaar aan bestaande en nieuwe opruiminitiatieven die op 21 maart in groepsverband de handen uit de mouwen steken.

Groepen van drie personen of meer kunnen materialen te leen vragen bij de gemeente via samendoen@nieuwegein.nl. De materialen bestaan uit onder andere afvalgrijpers en vuilniszakken.

Voor steeds meer inwoners, wijken, scholen en bedrijven is deelname aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend, ziet ook Sjaak Veeken van Stichting De Schone Stad: “Ons doel is om inwoners enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving. De laatste jaren zien wij daarin steeds meer beweging. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is niet alleen een laagdrempelige manier om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen, maar het verstrekt ook de band tussen inwoners, medewerkers of klanten. Steeds meer groepen organiseren daarom zelf een schoonmaakactie of ondersteunen lokale schoonmaakactiviteiten.”

Vorig jaar deden er landelijk een recordaantal van maar liefst 200.000 vrijwilligers mee om hun buurt zwerfvuilvrij te maken. Verdeeld over 4300 acties gingen buurtbewoners, verenigingen en gemeenten aan de slag. Dit jaar moet de Landelijke Opschoondag een nog groter succes worden. Daarom doet de organisatie een oproep om zoveel mogelijk initiatieven aan te melden via www.supportervanschoon.nl/kaart/actie-aanmaken.