Kick-off E-waste race in Bedum

Op verschillende basisscholen in de gemeenten Bedum, Haren en Ten Boer is vandaag de E-waste race van start gegaan. De race loopt van 19 september tot en met 28 oktober 2016. Vandaag, dinsdag 20 september, was de kick-off van deze race op basisschool GBS De Horizon te Bedum. Tien groepen van acht basisscholen nemen het de komende vier weken tegen elkaar op om zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Naast de daadwerkelijke race verzorgt de organisatie van de E-waste race ook gastlessen over de recycling van elektronische apparaten.

Inwoners van de drie verschillende gemeenten kunnen ook meedoen door zelf hun klein elektronisch afval aan te melden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het aangemelde elektronisch afval vervolgens opgehaald door de leerlingen van de dichtstbijzijnde deelnemende school. Op de website van de E-waste race wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden uiteindelijk om een schoolreisje naar Science Center Nemo in Amsterdam voor de hele klas.
De E-waste race is een leerzaam project en draagt er aan bij dat schadelijke stoffen uit elektronisch afval niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.
De deelnemende basisscholen zijn; De Linde, Het Mozaïek, OBS De Huifkar Ten Boer, OBS Garmerwolde, GBS De Poort, CBS De Regenboog, CBS De Haven en GBS De Horizon.

De E-waste race in deze regio is een initiatief van Virol en Weee Nederland.