Dusseldorp investeert in duurzame mobiliteit

Dusseldorp onderzoekt continu de mogelijkheden om het wagenpark schoner, zuiniger en stiller te laten rijden. Zo was Dusseldorp in 2001 de eerste in Nederland die startte met een LZV voertuig, hebben we in 2010 al getest met een vuilniswagen op aardgas, investeren we in schone dieselvoertuigen en trainen we onze mensen op zuinig rijden.

Vanaf vandaag, de Nationale Dag van de Duurzaamheid, heeft Dusseldorp een drietal nieuwe auto’s in het wagenpark opgenomen om het testen met alternatieve brandstoffen/ aandrijvingen verder vorm te geven. Zo werken we steeds verder aan het verduurzamen van onze mobiliteit.

Groengas
Op steeds meer plaatsen in Nederland is het mogelijk om groengas te tanken. Daarom heeft Dusseldorp een tweetal Volkswagen Caddy’s aangeschaft die als brandstof aardgas hebben. De tankstations waar deze auto’s hun aardgas zullen tanken, zijn gecertificeerde tankpunten voor groengas. De gele Caddy zal in omgeving Doetinchem worden ingezet, de rode Caddy zal vanuit Jager Midwolde worden gebruikt.

Elektrisch rijden
Bij de vestigingen van Dusseldorp in Lichtenvoorde, Doetinchem, Ermelo en Midwolde zijn zeer recent oplaadpalen geplaatst voor elektrische voertuigen. En niet voor niets. Vanaf heden maakt ook een Mercedes-Benz A-klasse E-cell deel uit van ons wagenpark. Deze Mercedes is 100% elektrisch aangedreven. Omdat op onze vestigingen groene stroom uit afvalverbranding wordt geleverd, zal de E-cell volledig op groene stroom gaan rijden.

Praktijktest
Met de inzet van bovengenoemde voertuigen wil Dusseldorp het testen van alternatieve brandstoffen verder inzetten. De ervaringen die hiermee worden opgedaan, zijn waardevol voor de verdere verduurzaming van ons wagenpark.