Repeats Group BV bouwt Europees platform voor kunststofrecycling

Snelle uitbreidingsplannen gericht op de productie van hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid (LDPE)

Repeats Group BV (wat staat voor Recycled PE AT Scale) (“Repeats”) heeft vandaag zijn lancering aangekondigd en van plan om een ​​pan-Europees platform voor kunststofrecycling te bouwen gericht op het produceren van hoogwaardige hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid (LDPE) met een eigen vermogen van € 100 miljoen van Ara Partners. Ara Partners (“Ara”) is een wereldwijde private equity-onderneming die gespecialiseerd is in investeringen in industriële decarbonisatie.

Repeats maakt gebruik van een eersteklas mechanisch proces om post-commercieel plastic afval om te zetten in hoogwaardige hars die geschikt is voor commerciële en industriële toepassingen. Het bedrijf schaalt LDPE-recyclingcapaciteit in heel Europa op om het tekort aan aanbod aan te pakken in vergelijking met de groeiende vraag die nodig is om te voldoen aan de duurzaamheids- en netto-nuldoelstellingen van de industrie, toenemende consumentenvoorkeuren voor koolstofarme producten en strengere wettelijke vereisten rond decarbonisatie.

De activiteiten zullen worden toegespitst op de belangrijkste Europese markten die worden gekenmerkt door een dichte bevolking en onderbenutte LDPE-recyclingcapaciteit. Door een combinatie van greenfield-ontwikkeling, acquisities en strategische partnerschappen, zetten Repeats en Ara zich in om een ​​toonaangevend LDPE-recyclingplatform in Europa op te bouwen .

Repeats wordt geleid door Greg Rung en een team van LDPE-recyclingmanagers die gezamenlijk meer dan 80 jaar ervaring hebben in de kunststofrecyclingindustrie. De heer Rung was partner bij Oliver Wyman, waar hij groeistrategieën ontwikkelde en integratieprogramma’s implementeerde voor klanten in heel Europa en opkomende markten. Het executive team van Repeats heeft met succes kunststofrecyclingbedrijven in West-Europa gebouwd, opgeschaald en te gelde gemaakt . Het team is goed thuis in de verschillende mechanische en chemische technologieën in de voorhoede van LDPE-recycling, en ze hebben sterke relaties met Europese kunststofinzamelbureaus, -verwerkers en consumentenproductbedrijven die de groei in de gerecycleerde LDPE-harsmarkt stimuleren.

“De behoefte aan een effectieve, circulaire oplossing voor het groeiende probleem van plastic afval is enorm, en Europese bedrijven, consumenten en overheden werken samen aan een hoger gebruik van gerecycled plastic”, zegt Greg Rung , CEO van Repeats. “We streven ernaar om samen te werken met toonaangevende CPG (consumentenverpakte goederen), petrochemische en plastic verpakkingsproductiebedrijven om een ​​hoogwaardige leveringsbron te creëren die overal in Europa beschikbaar is . We zijn trots om samen te werken met Ara, die deze ambitie deelt en expertise heeft en middelen om onze doelstellingen te helpen bereiken.”

“Het managementteam van Repeats heeft de operationele ervaring, strategische relaties en drive om de Europese LDPE-recyclingmarkt te transformeren”, zegt Tuan Tran , een partner bij Ara Partners. “Ze hebben een uitstekende reputatie in Europa en we zijn verheugd om samen te werken met het Repeats-team om een ​​pan-Europese leider op het gebied van recycling op te bouwen.”

“Repeats heeft de mogelijkheid om een ​​materiële vermindering van de uitstoot van broeikasgassen mogelijk te maken door vervanging van nieuw kunststofhars door gerecycled LDPE uit zijn faciliteiten”, aldus Katy Boettcher , vice-president bij Ara Partners. “Wij geloven dat het platform een ​​betekenisvolle impact zal hebben op de markten die het bedient.”

Over Ara Partners
Ara Partners is een private equity-onderneming die gespecialiseerd is in investeringen in industriële decarbonisatie. Ara Partners investeert in de sectoren industrie & productie, chemicaliën & materialen, energie-efficiëntie & groene brandstoffen en voeding & landbouw, op zoek naar bedrijven die een significante impact hebben op het koolstofvrij maken. Het opereert vanuit kantoren in Boston, Massachusetts , Houston, Texas en Dublin, Ierland . Ara Partners sloot zijn tweede fonds af met ongeveer $ 1,1 miljard aan kapitaaltoezeggingen in september 2021 . Ga voor meer informatie over Ara Partners naar www.arapartners.com .

Over Repeats
Repeats – Recycled PE AT Scale – gevestigd in Nederland , is een pan-Europees platform voor kunststofrecycling dat polyethyleen (PE) kunststofafval omzet in hars dat geschikt is voor een verscheidenheid aan commerciële en industriële toepassingen van flexibel plastic. Ga voor meer informatie over Repeats naar www.repeats-group.com .