KTK introduceert de 1e traditionele zelfpersende container, welke volledig werkzaam is op zonne-energie.

De technologie is niet nieuw. Immers een motor laten werken, opgewekt door zonlicht wordt heden ten dage al veel toegepast, maar een traditioneel opgebouwde perscontainer met solar uitvoeren, welke daarmee zijn dienst doet, is revolutionair te noemen.

Deze nieuwe ontwikkeling van de stroomaanvoer van de persinstallatie genereert, bij voldoende zonnestraling, zo veel energie dat een gebruiksduur tot wel 75 persslagen mogelijk is. Ruim voldoende, om bij een gemiddelde inzet van onze perscontainer, een hele werkdag mee te gaan.

Om gebruikers te garanderen dat de machine niet stil komt te staan is er een back-up ingebouwd, om de machine op traditionele wijze, via het stroomnet, te laten functioneren.
Het nieuw ontworpen, energiezuinige aggregaat verlaagt eveneens het energieverbruik, wat zal leiden tot een verlaging van de elektrakosten.

Overbodig om erbij te vermelden dat deze machine bijdraagt aan een schoner milieu en dat de persinstallatie stand-alone inzetbaar is op plaatsen waar geen stroomvoorziening voorhanden is.

Tevens draagt de solar persinstallatie bij aan het inzichtelijk maken van een CO2 uitstootplan in uw bedrijf en kunt u deze gegevens gebruiken bij het bepalen van uw CO2 footprint en/of uw (certificering) CO2 prestatieladder.