Biodiesel Amsterdam investeert in 2e Biodiesel fabriek in haven van Amsterdam

Simadan Holding heeft vandaag aangekondigd 65 miljoen euro te gaan investeren in een nieuwe 2e generatie biodiesel fabriek in Amsterdam om verdere groei in de markt voor biobrandstoffen uit afval producten te waarborgen. De fabriek zal worden geëxploiteerd door Simadan dochteronderneming Biodiesel Amsterdam. Deze ontwikkeling stelt het bedrijf in staat haar biodiesel productie capaciteit met 150.000 ton per jaar te vergroten. De investering omvat ook een Glycerine distillatie fabriek, die jaarlijks 50.000 ton farmaceutische kwaliteit bio-glycerine kan produceren. De nieuwe fabriek is ontworpen volgens het model dat Simadan gebruikt om processen te ontwerpen met steeds kleinere milieueffecten.

De nieuwe fabriek
De nieuwe fabriek wordt onderdeel van het grootste ecologische industriële complex in Europa. De gloednieuwe locatie van 12 hectare omvat nu een biodieselfabriek , een tankopslag terminal , een 2 hectare grote recycling fabriek , een Biogas fabriek en een tankreinigingsbedrijf. Alle organische afvalstoffen worden omgezet in duurzame biodiesel, groene energie en nieuwe bio grondstoffen. Meer dan 99 % van het binnenkomende organisch afval wordt omgezet in nuttige 2e generatie producten. “ Onze biodiesel is van de allerhoogste kwaliteit en reduceert de CO2 uitstoot met meer dan 85% ten opzichte van fossiele brandstof” aldus Peter Bakker, eigenaar en oprichter van Simadan.

Rotie is verhuisd
Ook dochteronderneming Rotie is verhuisd naar deze nieuwe locatie in Amsterdam. De nieuwe recycling fabriek van Rotie is uitgerust met state-of-art technieken die ervoor zorgen dat alle recycling processen nog efficiënter en duurzamer worden. Logistieke en productie kosten worden geoptimaliseerd door alle processen op één locatie samen te voegen. Rotie is één van de grootste inzamelaars van organisch afval in Europa. Ingezamelde gebruikte frituur olie wordt omgezet in biodiesel en organisch afval van restaurants en voedingsindustrie wordt omgezet in biogas en groene stroom. “Op de nieuwe locatie gaat geen afval of energie verloren. Dit noemen wij eco-efficiëntie op industriële schaal” aldus Chris Linderman, CEO van Simadan.

Simadan Holding is een particulier bedrijf met meer dan 250 medewerkers in Nederland en heeft een omzet van 400 miljoen Euro per jaar.

Meer over Rotie