Attero investeert ruim €100 miljoen in nieuwe turbine

Attero gaat zijn afvalenergiecentrale Moerdijk voorzien van een nieuwe turbine voor de levering van duurzame energie. Het project bestaat uit de bouw van een stoomturbine en bijbehorende faciliteiten, zoals de koelwatervoorziening en aansluiting op het 150kV elektriciteitsnet. Het voorgenomen investeringsbesluit bedraagt meer dan 100 miljoen euro en ligt thans voor advies bij de OR. Het gaat om de AZN centrale in Moerdijk. Deze afvalenergiecentrale is voor 80 procent in handen van Attero en voor 20 procent in handen van het Belgische Indaver. De hoofdaannemer van dit project is Kraftanlagen München Gmbh, een dochter van het Zwitsers industrieel conglomeraat Alpiq.

Omvangrijk project
De afvalenergiecentrale levert 450 ton stoom per uur en daarmee gaat Attero met de nieuwe turbine 123 MW output leveren. Attero verwacht direct na de zomer van 2015 te starten met de bouwwerkzaamheden en deze eind 2017 af te ronden.

Continuering levering duurzame energie
Attero produceert sinds 1997 duurzame energie in zijn afvalenergiecentrale in Moerdijk. Het is een van de meest energie-efficiënte installaties binnen Europa waar restafval verwerkt wordt. Thans levert de energiecentrale stoom aan de naastgelegen RWE/Essent elektriciteitscentrale en aan Shell Chemie Moerdijk. Ook in de toekomst blijft het mogelijk stoom en warmte aan derden te leveren.