AMCS Group neemt Transvision over

AMCS breidt uit met transportoptimalisatiesoftware van wereldklasse en verkrijgt daarmee een sterke marktpositie in Denemarken en Nederland.

AMCS Group (www.amcsgroup.com), wereldwijd marktleider in ERP-software voor de afval- en recyclingbranche, heeft vandaag aangekondigd dat zij het Deense softwarebedrijf Transvision A/S – een toonaangevende leverancier van producten voor routeoptimalisatie en transport- en dispatchmanagement – heeft overgenomen. AMCS en Transvision waren de afgelopen jaren al zakenpartners, waardoor AMCS en haar klanten uit eerste hand ervaring op konden doen met de mogelijkheden van de geavanceerde Transvision software geïntegreerd met het AMCS platform.

Het AMCS end-to-end softwareplatform is ontworpen voor de afval- en recyclingsector. Het platform omvat ELEMOS en Tower, de belangrijkste ERP-producten van het bedrijf, plus mobiele applicaties en weeg- en datacollectietechnologie. Het AMCS platform beheert meer dan 4 miljard euro aan klanttransacties op jaarbasis, naast het beheer van meer dan 20.000 voertuigen en meer dan 2.000 locaties voor veel van ’s werelds meest vooraanstaande afvalbeheer- en recyclingbedrijven. De AMCS producten brengen deze bedrijven significante voordelen en stellen hen in staat tot het verbeteren van de efficiency, kostenbeheersing en klantenservice en het vergroten van de winstgevendheid.

“Transvision is absoluut ongeëvenaard binnen de branche als het aankomt op geavanceerde routerings- en planningssystemen,” vertelt Jimmy Martin de CEO van AMCS Group. “Deze overname zorgt zowel voor een aanvulling als een versterking van ons bestaande softwareplatform en het voorziet ons met de allerbeste mogelijkheden op het gebied van routeoptimalisatie, materiaalbeheer en prijsoptimalisatie.”

AMCS software beheert alle belangrijke bedrijfsprocessen binnen de afval- en recyclingbranche van klantverwerving, serviceovereenkomsten, orderaanname, real-time routeplanning en tracking, weegbrugmanagement, klantfacturering tot managementrapportage. De productmogelijkheden van Transvision zijn van fundamenteel belang voor AMCS om volledig unieke oplossingen in routing- en transportmanagement aan te bieden, waarmee een nog grotere meerwaarde wordt gecreëerd voor haar klanten.

“AMCS richt zich vandaag de dag op de afval- en recyclingbranche,” vervolgt Jimmy Martin, “Transvision opereert in een aantal andere branches en haar leidende positie binnen deze sectoren introduceert nieuwe groeikansen voor de gehele groep”.

Managing Director Ole Kessel van Transvision zegt, “Ik ben uiterst trots op wat Transvision en onze medewerkers hebben bereikt. We hebben één van de absoluut beste plannings- en optimalisatiesystemen in de wereld ontwikkeld. Het potentieel van onze producten is enorm en ik geloof erin dat we met AMCS het potentieel hebben om onze positie wereldwijd te maximaliseren.

“Het is voor mij beslissend geweest dat AMCS een duidelijk visie heeft op het ontwikkelen van de Transvision producten en op de integratie met hun eigen producten. In de afgelopen jaren hebben we ons productportfolio sterk uitgebreid en hebben we mobiele oplossingen, webportals en forecastsystemen toegevoegd. In samenwerking met AMCS zal de ontwikkeling van onze producten vanaf de eerste dag nog verder worden versneld.”

Ole Kessel vervolgt, “We hebben nu al een aantal jaar samengewerkt en we kennen en vertrouwen elkaar. Ik heb er het volste vertrouwen dat dit een juiste keuze is voor onze klanten, medewerkers en zakenpartners. Ik kijk er naar uit om deze enerverende stap voor Transvision te leiden.

“Het management van Transvision en ik blijven ook na de overname door AMCS actief binnen Transvision en vanwege de sterke positie in de markt zal Transvision doorgaan onder haar eigen naam. Ik ben verheugd om onderdeel te zijn van deze nieuwe en enerverende kans voor Transvision. “

AMCS en Transvision hebben klanten in 19 landen over de gehele wereld. Met Transvision breidt de AMCS Group haar groeiende aanwezigheid op de internationale markt, met kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Australië, nu uit met nieuwe kantoren in Denemarken en Nederland