Alle SPA-docenten bevoegd leraar beroepsonderwijs

Van en met elkaar blijven leren levert resultaat!

SPA groep feliciteert docenten met het behalen van hun pedagogische en didactische Aantekening

Alle 16 docenten van SPA Groep, die in februari 2013 gestart zijn met de opleiding pedagogische en didactische vorming(PDV) – de bevoegdheid om les te geven in het MBO – hebben maandag 26 mei hun getuigschrift in ontvangst mogen nemen.

 

SPA groep feliciteert Bas Blankespoor, Curd van der Linden, Eefje Fehres, Githa de Roos, Jan Bonnes, Nelleke Pronk van SPA Groep en Dennis van Poppel (Afvalgids Atlas), Eelco Schuurman (Arbody), Guus Tempelaar (Arbody), Jan de Jong (Pro5), Jeroen Stoute (Zterk), Mandy Jones, Paul Gieselbach, Randolph van der Veen (Afvalstoffen Service Nederland), Richard Spiering (Winconsultancy) en Wouter Hoefkens (Radion) met het behalen van hun pedagogische en didactische Aantekening!

 

In de opleiding PDV zijn volgende onderwerpen aan bod gekomen: visies op het vmbo en het leren, didactiek, ontwerpen van leerlijnen, coachend begeleiden, groepsdynamica, omgaan met en het begeleiden van groepsprocessen, toetsen en beoordelen, hanteren van verschillende rollen van docenten, de omgang met een eigen attitude ten aanzien van verschillende studenten, intervisie en supervisie. Gedurende het opleidingstraject is een portfolio opgesteld en de opleiding is afgesloten met een examen/assessment.

 

Iedereen heeft het examen conform de richtlijnen van het “Domein Onderwijs en Opvoeding” van de tweedegraads opleidingen voor leraar beroepsonderwijs met het resultaat “geslaagd” afgelegd.

 

Tijdens de feestelijke uitreiking met familie, vrienden en collega’s is gevierd dat SPA Groep en al haar docenten ook zelf in ontwikkeling blijven.

 

“Het is geweldig om te zien hoe iedereen blijft investeren en het beste uit zichzelf en de organisatie te willen blijven halen. Alle SPA-docenten zijn nu bevoegd leraar beroepsonderwijs en dat is heel mooi! Wij zien het als onze missie om onze klanten te helpen bij het verbeteren van hun prestaties en met onze MBO-beroepsopleidingen Schone Leefomgeving, Afvalinzameling, Milieustraat en IBOR kunnen we de gehele branch naar een hoger niveau brengen. Het is mooi om te zien dat alle SPA-docenten ook enthousiast mee gaan in deze ontwikkeling. Van en met elkaar blijven leren levert resultaat!” (Ronald Ravesteijn, directeur SPA Groep)