AEB Amsterdam kiest voor PieterBas Automatisering

Foto: CFO van Derk Kappelle AEB (l) en commercieel directeur Hans Buskens van PieterBas Automatisering (r) na ondertekening van het contract.

Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam gaat alle logistieke wasteprocessen automatiseren en digitaliseren met PB4All van PieterBas Automatisering. Hiervoor kiest AEB voor het all-in abonnement van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf. Partijen hebben daarvoor hun handtekening onder de overeenkomst gezet.

Alle logistieke wasteprocessen automatiseren
AEB is de verwerker voor de regio Amsterdam. Met een capaciteit van zo’n 1,4 miljoen ton per jaar is AEB de grootste afvalverwerker op één locatie ter wereld. PieterBas gaat alle logistieke wasteprocessen van AEB automatiseren en digitaliseren, inclusief het beheer van de zes Afvalpunten (milieustraten) verspreid over de gemeente Amsterdam. ‘Van het inboeken, plannen en uitvoeren van orders tot het wegen op zeven locaties, automatisch terugkoppelen van gewichten, het administratief verwerken van de digitale weegbonnen tot en met het doorboeken van mutaties naar het AEB ERP-systeem JD Edwards’, vertelt verkoopadviseur Frank Dusée.

Standaard applicatie van Nederlandse leverancier
PB4All biedt een complete automatiseringsoplossing, inclusief nieuwe ontwikkelingen, zoals de digitale begeleidingsbrief en de WeegApp. ‘Het kunnen bieden van een totaalpakket was voor AEB reden om voor de PieterBas te kiezen’, aldus Dusée. ‘Nu wordt er op de locaties nog met verschillende applicaties gewerkt. Dat kan straks allemaal in PB4All. Uitdrukkelijk koos AEB daarbij voor een applicatie van een Nederlandse leverancier.’

Lees de hele post op het PieterBas-blog: http://www.pieterbas.nl/aeb-kiest-voor-pieterbas-automatisering/