925 kilometer, een cheque van € 10.000,- en een verrassing

Zes medewerkers van Van Werven hebben vrijdag 27 januari gezamenlijk 925 kilometer geschaatst op de Weissensee, in Oostenrijk. Met deze indrukwekkende prestatie hebben ze uiteindelijk een cheque van € 10.000,- kunnen overhandigen aan de stichting Weissensee4Kids.

Janco Port, Arjan Puttenstein, Gerrit Bultman, Egbert Boeve, Alfred Schaapman en Klaas van Olst hebben de 925 kilometer namelijk niet voor niks geschaatst. Er werd geschaatst voor twee goede doelen, Orange Babies en het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. In totaal heeft de organisatie meer dan € 130.000,- opgehaald en de teller loopt nog steeds door.

De voorbereiding van Janco, Arjan, Gerrit, Egbert, Alfred en Klaas voor deze monstertocht bestond uit clinics van de schaatsers van het professionele marathonschaatsteam van Van Werven, theorie-clinics, trainingsessies op FlevOnIce en de voorbereidende toertochten.

Met een temperatuur van -15 graden werd om 07.00 uur s’ochtends het startschot gegeven voor de Weissensee4Kids toertocht. Na een paar uur schaatsen, enkele valpartijen, blaren en lichamelijke kwalen hebben de heren uiteindelijk 925 kilometer geschaatst. Arjan heeft 125 kilometer geschaatst. Janco, Gerrit, Alfred en Egbert hebben 150 kilometer geschaatst. Klaas van Olst, de oudste van het team, heeft 200 kilometer gehaald.

De aanwezige directieleden hebben na afloop van de toertocht, samen met de zes schaatsers, een cheque overhandigd aan de organisatie van de Weissensee4Kids. Dit geldbedrag is tot stand gekomen door het werven van (persoonlijke) sponsors, Van Werven en de stichting We Recycle & Sport 4Kids en haar donateurs.

Een verrassing
Tijdens het verblijf van de zes schaatsers in Oostenrijk hebben de chauffeurs en transportplanning van Van Werven op eigen initiatief extra geld ingezameld voor de zes schaatsers. Deze verrassing werd doorgebeld vanuit Nederland aan chauffeur Klaas van Olst, kort nadat hij zijn 200 kilometer had vol gemaakt. Met trots vertelde zijn collega’s dat ze nog eens € 1.720,- extra hadden opgehaald voor het goede doel. Deze verrassing verhoogde het euforische gevoel bij de schaatsers, ondanks de zojuist gegeven lichamelijke inspanning.

In totaal zal er een bedrag van € 12.000,- worden overgemaakt naar de Stichting Weissensee4Kids (www.weissensee4kids.nl).