Wecycle Recycle Certificaat 2013 voor Saver

Onlangs ontving Saver uit handen van Wecycle een Recycle Certificaat, waarin staat opgenomen welke bijdrage Savers sorteercentrum van wit- en bruingoed (RSC) het afgelopen jaar geleverd heeft aan het verantwoord en optimaal recyclen van afgedankte elektrische apparaten. Met de voornoemde activiteiten heeft Saver de uitstoot van in totaal 44.160.755 kilo CO₂ vermeden.

sortering wit en bruingoed SaverHet sorteercentrum op het terrein van Saver in Roosendaal heeft afgedankte elektrische apparaten ingezameld en gesorteerd voor Wecycle, de organisatie die in opdracht van producenten en importeurs zorgt voor een verantwoorde inzameling van e-waste en reclame maakt met de slogan ‘Recyclen doen we samen’. Deze door Saver gesorteerde elektrische apparaten waren niet alleen afkomstig van inwoners uit het werkgebied van Saver (gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht), maar ook van inwoners uit gedeelten van Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland.

In totaal is er tussen 1 januari 2013 en 31 december 2013 meer dan 10.787.000 kilo aan elektrische apparaten gesorteerd. Van deze kilo’s materiaal werd 84% hergebruikt. Van 13% van het materiaal werd energie terug gewonnen. Slechts 1% werd verbrand en slechts 2% werd gestort.

Door optimale recycling van elektrische apparaten en de vernietiging van CFK’s uit koel- en vriesapparaten, wordt de uitstoot van CO₂ vermeden. Dit draagt bij aan de terugdringing van het broeikaseffect. Door de verantwoorde verwerking van het e-waste dat door RSC Roosendaal is gesorteerd, is de volgende uitstoot van CO₂ vermeden:
Door recycling 10.511.795 kilo CO₂
Door vernietiging van CFK’s 33.648.950 kilo CO₂

De resultaten worden gerapporteerd aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.