Van Gansewinkel investeert in nieuwe vestiging in Turnhout

Van Gansewinkel investeert ruim drie miljoen euro in de bouw van een nieuwe vestiging aan de Veedijk in Turnhout. Op deze nieuwe locatie worden de kantel- en afzetdiensten en de op- en overslag van restafval, hout, papier, karton en kunststof ondergebracht. Van Gansewinkel gaat op de 2.5 hectare grote locatie, die naar verwachting in het eerste kwartaal 2015 in gebruik wordt genomen, jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 ton afval vanuit de regio Kempen sorteren en verwerken. De bouwactiviteiten zijn inmiddels in volle gang.

“We hebben een nadrukkelijke groeiambitie in de regio Kempen. Deze nieuwe locatie biedt hiervoor de ruimte en de mogelijkheid om ook steeds meer afval een tweede leven te geven en zo ons credo ‘Afval Bestaat Niet’ waar te maken”, aldus Raf Lambrix, Regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België. “Op de huidige locatie verwerken we voornamelijk de afvalstromen papier, karton en kunststoffen. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheid om ook andere afvalstromen zoals hout-, snoei- en sloopafval te verwerken.

De nieuwe vestiging aan de Veedijk beslaat een oppervlakte van 2.5 hectare waarop een grote sorteerhal, een groot aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw worden gebouwd. De nieuwe locatie biedt werkgelegenheid aan zo’n vijftig medewerkers.

“De nieuwe vestiging ligt centraal in ons werkgebied, dichtbij onze klanten en belangrijke uitvalswegen zoals de E34 en E313. Met deze locatie verankeren we ons verder in de Kempen en kunnen we in deze regio nóg klantgerichter werken. We brengen alle verwerkingsactiviteiten op een efficiënte manier samen en hebben met deze locatie ook de ruimte voor verdere groei in volumes en activiteiten.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]