Vanaf donderdag 6 augustus treedt hitteprotocol Saver in werking

Oproep aan inwoners om containers voor 7.00 uur aan straat te zetten

Gezien de hittegolf die vanaf donderdag 6 augustus Nederland bereikt, treedt bij afvalinzamelaar Saver de aankomende periode het hitteprotocol in werking. Dit betekent dat het afval aan huis eerder, namelijk vanaf 7.00 uur, ingezameld wordt. Belangrijkste boodschap aan inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht is: zet uw container de aankomende periode ’s ochtends vóór 7.00 uur al aan straat en houd de website of de Afvalwijzer app van Saver in de gaten als de temperatuur boven de 30 graden Celsius uitkomt.

Het belangrijkste doel van het hitteprotocol van Saver is het creëren van prettiger werkomstandigheden voor de medewerkers.

Aankomende donderdag is het de eerste keer dat het hitteprotocol in werking treedt. Naar verwachting zal de zeer warme periode zo’n twee weken aanhouden. Uiteraard communiceert Saver via de website, de Afvalwijzer app en via haar Facebookpagina altijd de laatste stand van zaken. Ondanks dat is het verstandig om tijdens de zomerperiode de container altijd voor 7.00 uur ’s ochtends aan straat te zetten.