Sims Recycling Solutions breidt uit naar Azië met overname in India

Met de aankoop van Trishyiraya Recycling India heeft Sims Recycling Solutions haar wereldwijde netwerk uitgebreid. Met deze strategie wil de Sims Groep haar Recycling Solutions divisie(E-waste) in Azië laten groeien.

Trishyiraya is een gevestigde naam in het recyclen van elektrisch en elektronisch materiaal gelegen in Chennai (een industrieel centrum in het zuiden van India, dicht bij grote IT centra). Trishyiraya is momenteel gevestigd in een speciale economische zone en is een pioneer in elektronica recycling in India.

Graham Davy, CEO van Sims Recycling Solution (SRS): “We zijn blij dat we Trishyiraya kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf. Trishyiraya’s infrastructuur in India biedt Sims een perfect platform voor verdere groei in een belangrijke markt. Groeiend bewustzijn en de ontwikkeling van afgedankte elektronica in India bieden kansen op de zakelijke markt en End-of-Life sectoren. Met de overname van Trishyiraya kunnen we onze service naar onze internationale klanten direct verbeteren. Ook zullen wij de mogelijkheid aangrijpen om Trishyiraya’s bestaande lokale klanten de voordelen van ons full-service dienstverlening met onze technische en verwerkingsdeskundigheid aan te bieden.”

Kumar Radhakrishnan, eindverantwoordelijk voor SRS Asian Pacific Operations, en Subash Warrier, verantwoordelijk voor commerciële zaken, zullen worden toegevoegd aan het managementteam.