Van Schijndel levert inzamelvoertuig aan Stratmann Abfallwirtschaft te Bestwig (D)

‘de Bergversie’ zo wordt de Van Schijndel kraakpersopbouw genoemd welke geleverd werd aan Stratmann Abfallwirtschaft in Duitsland.

Het bedrijf zamelt vooral in in gebieden met natuurlijk reliëf. Na een proef met een demovoertuig was men snel overtuigd, “dit moet ‘m worden”. Afwijkend van een standaard VSA opbouw is bijvoorbeeld de belading, die toestaat scheefstaande containers op te pakken. Ook is de wagen voorzien van een elektrische lier. Hiermee kunnen zwaardere containers, want de belading is gemaakt voor modellen tot 7500 liter, naar de wagen toe getrokken worden. Tenslotte zijn bepaalde gevoelige delen verwarmd en zijn er voorzieningen voor sneeuwkettingen aangebracht. Als basis voor het geheel werd een oersterke Mercedes-Benz Antos gekozen. Het resultaat is een ‘wunderschöne’ combinatie.

Dit betreft het eerste Van Schijndel voertuig voor Stratmann. Wij hopen er in de toekomst meer te mogen leveren, al is het alleen maar om het schitterende Hochsauerland te mogen bezoeken. Van Schijndel wenst Stratmann vele veilige en probleemloze kilometers toe!