Van Gansewinkel Groep neemt Duits recyclingbedrijf RDE over

Van Gansewinkel Groep heeft het Duitse RDE GmbH overgenomen. RDE staat voor Rücknahmen, Demontage, Elektronik-Recycling. Dit bedrijf is sinds 1991 gespecialiseerd in inzameling, sortering en demontage van alle soorten elektrische en elektronische apparaten (WEEE) en realiseert een jaaromzet van ruim € 8 miljoen.

Van Gansewinkel Groep voegt RDE toe aan dochterbedrijf Coolrec, dat in Europa een top 3-positie heeft in de recycling van WEEE.

RDE heeft twee vestigingen nabij Keulen en Kaiserslautern. De 50 medewerkers managen 20.000 ton aan apparaten per jaar. Met deze overname zet Coolrec in totaal 160.000 ton WEEE per jaar uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland om in zuivere grondstoffen.

Nico van Lith, managing director van Coolrec: “RDE is de aanvulling die Coolrec nodig had om ook in Duitsland haar volledige dienstverlening aan te kunnen bieden aan bedrijven en gemeenten. Het management van RDE blijft aan. Samen zijn we goed gepositioneerd voor verdere groei. We willen ketens sluiten en zoveel mogelijk grondstoffen weer terugleveren aan fabrikanten.”