Vakbeurs Recycling met start-up paviljoen en MVO Nederland

Vakbeurs Recycling breidt uit met een nieuw initiatief: Circulair Paviljoen. Samenwerkingspartner hiervoor is BinBang. De circulaire start-up BinBang brengt op dit paviljoen bezoekers middels speeddates in contact met jonge bedrijven. Verder worden op het Circulair Paviljoen workshops en demonstraties aangeboden. De beursorganisatie maakt ook bekend dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland kennissessies met betrekking tot circulaire economie geeft op de beursvloer.

Deze ontwikkelingen passen in de lijn van de beurs om meer beleving op de beursvloer van Recycling te creëren. Eerder maakte de organisatie al bekend dat er een Must-See Route wordt uitgestippeld voor bezoekers. Deze route leidt hen langs innovaties van exposanten. Centraal op de beursvloer komt een kennistheater waar tal van sprekers hun visie op actuele thema’s delen.

Participation en Innovation Award
Exposanten maken ook deze editie van Recycling kans op het winnen van de Participation Award. Nieuw deze editie is de Innovation Award. Daarnaast organiseert Troostwijk net als voorgaande jaren een online veiling met onder andere recyclingmachines en organiseert BRBS Recycling de zesde editie van het Recyclingsymposium op woensdagochtend voorafgaand aan de beurs.

Ghanese bedrijven aanwezig
Een delegatie van twintig Ghanese bedrijven – actief in de afvalsector en op zoek naar beschikbare technologie en expertise in Nederland – bezoekt op donderdag 26 oktober vakbeurs Recycling. De delegatie bestaat onder andere uit bedrijven werkzaam op het vlak van kunststofinzameling en recycling, inzameling van huishoudelijk-, commercieel en/of industrieel afval en afvalstort en verwerking. Tijdens het ‘Holland meets Ghana’ event op vakbeurs Recycling, krijgen Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om de belangrijkste spelers uit de Ghanese afvalsector te ontmoeten.

Thema’s Recycling 2017
De hoofdthema’s voor de achtste editie van Recycling zijn: Reduce, Re-Use en Recycling. Daarbij komen belangrijke onderwerpen aan bod, zoals ‘van afval naar grondstof’, ‘circulaire economie’, ‘ketensamenwerking’ en ‘innovatieve ontwikkelingen’. Deze speerpunten moeten er mede voor zorgen dat Recycling haar naam als hét centrum van de Benelux voor de recyclingbranche ook in 2017 zal waarmaken.

Borrels, afvalbutlers en kunstwerken
Beursdag één en twee worden dit jaar gezamenlijk afgesloten met een borrel voor zowel bezoekers als exposanten. Daarnaast zijn er op de woensdag en donderdag theatrale afvalbutlers op de beurs aanwezig voor extra beleving op de beursvloer. Ook kunstenares Cristina Villalba is actief op de beurs. Zij maakt kunstwerken van materialen als kunststof, steen en glas.

Beursdata Recycling 2017
Voor het achtste jaar op rij wordt Recycling georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 oktober. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.