Vakbeurs Recycling 2018 breidt uit met nieuw Demoplein

De vakbeurs Recycling 2018 in Evenementenhal Gorinchem breidt voor het eerst uit naar het buitenterrein met een nieuw Demoplein. Op dit demonstratieterrein staat een opstelling van werkende machines. Hier ontdekken bezoekers de ‘state of the art machines’ en de laatste mogelijkheden op het gebied van onder andere houtrecycling, breken, stofbeheersing, shredden, schudzeven en vlakdekzeven. Het Demoplein is buiten en via de beursvloer te bereiken.

De negende editie van vakbeurs Recycling is op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 november. Op iedere beursdag zijn er op vaste tijden (14.30 en 19.00 uur) begeleide Demoplein tours. De materialen worden gedemonstreerd en de bezoeker kan ervaren wat recycling op het hoogste niveau betekent. Het Demoplein is een initiatief van beursorganisator Easyfairs in samenwerking met Herwijnen Machinery, Europe Recycling, Pon Equipment, G.M. Damsteegt, Van Bemmel Recycling, MB Dustcontrol en Kok Lexmond.

Wat is er te zien op het Demoplein?
Op het Demoplein toont Europe Recycling de laatste ontwikkelingen op het gebied van houtrecycling middels de machines van Hammel, Morbark en Ecostar. Herwijnen Machinery is op het demonstratieterrein aanwezig met een schudzeef van Sandvik en een schredder van Pronar. Pon Equipment presenteert de R155 schudzeef van het Ierse merk McCloskey, geschikt voor zware klussen. MB Dustcontrol neemt de vernevelingsmachine, de SprayCannon, mee en zorgt voor stofbestrijding tijdens de demonstratie. Van Bemmel Recycling laat bezoekers kennismaken met de nieuwste impactbreker: de Terex Finlay I-120. Ook presenteren ze uit de nieuwste lijn van Terex de Evoquip COLT 1000, een vlakdekzeef die kan worden ingezet op kleinere terreinen. Als laatste presenteert Van Bemmel een ALLU DN 3.17 TS 16 zeefback, een hulpmiddel voor diverse zeef- en verkleinwerken.

Vernieuwd concept Recycling 2018
Vanuit gesprekken met exposanten en bezoekers is het concept van Recycling aangepast en deze wordt de komende jaren verder doorontwikkeld. De vakbeurs richt zich vanaf deze editie op de gehele afvalketen van inzameling, transport tot aan sorteren/opslag en verwerken/recyclen. Een onderdeel van het nieuwe concept is de vernieuwde plattegrond. De verschillende schakels binnen de (afval)keten zijn duidelijk doorgevoerd in de nieuwe plattegrond. Iedere exposant is ingedeeld in één van de segmenten uit de keten. Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en op welke wijze hij/zij zich bevindt in de afvalketen. Het hart van de beursvloer wordt gedragen door een kennistheater waar een omvangrijk kennisprogramma wordt georganiseerd. Alle sprekers, onderwerpen en tijden zijn te vinden op de website van Recycling 2018.

Openingstijden Recycling 2018
De negende editie van vakbeurs Recycling vindt plaats op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 november 2018 in Evenementenhal Gorinchem. De beurs is op deze dagen te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Recycling 2018 wordt voor het eerst gelijktijdig gehouden met de vakbeurs Asbestos 2018. Dit is een platform waar bezoekers de totaaloplossing op het gebied van asbest vinden. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.