Twee nieuwe leden Raad van Commissarissen AEB Amsterdam

Het college van Burgemeester en Wethouders Gemeente Amsterdam heeft ingestemd met de benoeming van Pieter ter Kuile en Marc van ’t Noordende tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van AEB Holding NV met ingang van 1 januari 2016.

Pieter ter Kuile is voorgedragen vanwege zijn ervaring in business development, zijn deskundigheid en ervaring met alle facetten van de finance functie en zijn ervaring als toezichthouder. Hij werkte onder meer bij Kempen & Co in corporate finance en als consultant bij McKinsey & Co. Pieter ter Kuile is commissaris bij KiKa, PharmaCell en Bronwaterleiding Doorn.

Marc van ’t Noordende is een ervaren executive in het leiden van bedrijven in binnen- en buitenland, met veel kennis van de energie- en afvalbranche. Hij werkte onder meer bij AkzoNobel, Gemini Consulting & Services, Proteïn Genetics en was lid van de Raad van Bestuur van Essent met in zijn portefeuille onder andere afvalverwerking. Marc van ‘t Noordende is ook toezichthouder bij DELTA, Berenschot en ICE Endex (beurs voor energie termijncontracten).

De Raad van Commissarissen kent nu de volgende samenstelling:
• Marianne van Leeuwen (voorzitter)
• Mirjam Nouwen
• Gaston Sporre ( tot 31/12/2016)
• Pieter Ter Kuile
• Marc van ’t Noordende