TOP Academie Waste Vision 2019-2020 van start

Zes eerstejaars en vier tweedejaars studenten zijn bij Waste Vision Rotterdam begonnen met het (ver)volgen van een opleiding aan de TOP Academie. De TOP Academie bereidt jongeren vanuit het Voortgezet Speciaal Onderwijs en Praktijkonderwijs beter voor op de stap naar werk.

Bedrijven en scholen schrijven samen het onderwijsprogramma waardoor lessen afgestemd zijn op de wensen en behoeften van bedrijven en branches. De lessen worden op de werkvloer bij Waste Vision gegeven, waardoor jongeren vak- en werknemersvaardigheden sneller ontwikkelen. De fijne kneepjes van het vak leren zij echter van praktijkmensen: de stage wordt gevolgd in een leermeester-gezel-constructie.

De eerstejaars starten met een “925” (from-nine-to-five)-training: de studenten leren wat er van hen verwacht wordt op de werkvloer en hoe zich daar moeten gedragen in woord en gebaar.

Aan het einde van de rit zijn deze jongeren zelf ervaren vakmensen geworden: Helden van Staal. En omdat zij binnen de TOP Academie de kans hebben gekregen om verschillende erkende branche certificaten en/of diploma’s te behalen kunnen zij dit ook aan de branche laten zien.

De TOP Academie Techniek is een samenwerkingsverband tussen Waste Vision, Accent Praktijkonderwijs, HPC, Máximacollege en Learn2Work.

Meer info: https://ferro-fix-nederland.nl/helden-van-staal/