Sympany steunt basiscursus ‘ Naaien & kleding herstellen ’ in De Bilt

Recent is de basiscursus ‘ Naaien & kleding herstellen ’ in De Bilt van start gegaan. In 10 lessen leren cursisten kleding (ver)maken en repareren. De cursus is georganiseerd voor mensen op of onder bijstandsniveau en mensen met U-pas.

Hulpvaardigheid onderling groot
De cursus vindt plaats bij de VVSO WVT en is met acht deelnemers gelijk vol. Direct de eerste les zijn de deelnemers gestart met het maken van een eenvoudig kledingstuk. De hulpvaardigheid onderling bleek groot. De cursus leert de cursisten een nieuwe vaardigheid die hen geld uitspaart. Bovendien is het een goede manier om nieuwe sociale contacten op te doen.

Organisator cursus
De basiscursus ‘ Naaien & kleding herstellen ’ is georganiseerd door ‘Samen voor De Bilt’. Zij brengen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen om vervolgens maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Bilt te bevorderen.

Donatie Sympany
De cursus is opgezet in samenwerking met gemeente De Bilt en kon worden gestart dankzij de donatie van sociaal ondernemer/textielinzamelaar Sympany. Met de opbrengsten vanuit de ingezamelde kleding, worden projecten in Nederland, Afrika en India gesteund die de zelfredzaamheid vergroten. Aan vrouwen in Afrika en India wordt een naaiopleiding geboden, aangevuld met ondernemerschapstrainingen. Dit sluit natuurlijk naadloos aan bij het project dat nu plaatsvindt in De Bilt.