SUEZ Secure Products krijgt CA+ certificering voor veilige vernietiging vertrouwelijke materialen

SUEZ Secure Products heeft het CA+ certificaat gekregen. Dit is hét keurmerk voor de veilige vernietiging van vertrouwelijke data, producten en archieven. Klanten kunnen er hierdoor zeker van zijn dat de vernietiging van vertrouwelijke materialen bij SUEZ in veilige handen is. Het keurmerk biedt de garantie voor een efficiënt en strikt beveiligd vernietigingsproces dat aan de aller strengste normen voldoet. Bij de vernietiging van deze materialen zorgt SUEZ ervoor dat het hele proces – van inzameling tot transport en vernietiging – zo is ingericht dat niemand meer bij deze gevoelige informatie of producten kan komen.

Verschillende organisaties hebben te maken met producten die vernietigd moeten worden, omdat deze onder geen beding in verkeerde handen mogen vallen. Zo kan het gebeuren dat beveiligings- of bedrijfskleding moet worden vervangen en het textiel vernietigd moet worden, om misbruik te voorkomen. Maar het kan ook gaan om producten die beschadigd zijn of over de houdbaarheidsdatum en om producten die privacygevoelige informatie van patiënten of klanten bevatten.

Strikte beveiligingsprotocollen
Organisaties willen natuurlijk voorkomen dat zulke gevoelige gegevens op straat komen te liggen met eventuele imagoschade tot gevolg. Daarom verdienen dit soort materialen een speciale behandeling. Het CA+ keurmerk voorziet in allerlei voorgeschreven procedures. Zo moet het volledige proces, van inzameling en transport tot en met de vernietiging van het materiaal, voldoen aan zeer strikte protocollen. Na een uitgebreid onderzoek is dit certificaat voor de komende drie jaar aan SUEZ toegekend. Dit betekent dat klanten erop kunnen rekenen dat SUEZ er bij de vernietiging van vertrouwelijke materialen voor zorgt dat het proces zo is ingericht dat er niemand bij de materialen kan komen. Om een veilige afvoer en vernietiging van al het vertrouwelijke materiaal te waarborgen, plaatst SUEZ speciale verzegelde boxen bij klanten waar de materialen veilig kunnen worden opgeslagen. Deze worden vervolgens op transport gezet naar een streng beveiligde en afgeschermde locatie in het havengebied van Rotterdam.

“Voor SUEZ staan betrouwbaarheid, discretie en veiligheid voorop. Onze oplossing, SUEZ Secure Products, onderscheidt zich door een uitgebreid veiligheidsprotocol en door onze streng beveiligde en afgeschermde locatie in de Rotterdamse haven. We zijn dan ook erg trots op deze certificering, omdat lang niet alle bedrijven aan alle strikte eisen van CA+ kunnen voldoen”, vertelt Paul Valster, directeur New Business van SUEZ. “Met de nieuwe Europese wetgeving op het gebied van gegevensbescherming zijn de regels omtrent vertrouwelijke gegevens alleen maar strenger geworden. Wij bieden organisaties een helpende hand, zodat zij kunnen voldoen aan alle normen die op dit gebied gelden.”