Afval Loont ook in Barendrecht

Barendrecht wil meer dan helft van afval gescheiden inzamelen

Gescheiden afval inleveren in ruil voor geld bij ‘Afval Loont’
De gemeenteraad van Barendrecht heeft deze week ingestemd met een aanpak om meer afval gescheiden in te zamelen. Begin 2015 kan iedereen gescheiden afval inleveren in ruil voor geld bij een filiaal van Afval Loont. Wethouder Dirk Vermaat: ‘Barendrecht heeft duurzame ambities en wil meer dan de helft van al het afval gescheiden inzamelen. De filialen van Afval Loont helpen daarbij. Mensen krijgen geld voor het ingeleverde papier, plastic, textiel, kleine elektrische apparaten, frituurvet en metaal. Zo worden mensen zich meer bewust van de waarde van afval.’ Barendrecht is de derde gemeente in Nederland die dit initiatief omarmt. Eerder opende Afval Loont filialen in Pijnacker-Nootdorp en Rotterdam.

Barendrecht krijgt drie centraal gelegen filialen
De gemeente Barendrecht gelooft dat Afval Loont een gedragsverandering teweeg brengt die zorgt voor meer afvalscheiding. Daarom opent de gemeente drie filialen van Afval Loont op centraal gelegen locaties: in de voormalige brandweerkazerne, het onlangs geopende nieuwe pand van Opnieuw & Co en nabij winkelcentrum Carnisse Veste.

Sparen voor eigen portemonnee of voor je vereniging
Initiatiefnemer van Afval Loont is Jørgen van Rijn. Hij is blij dat de gemeente Barendrecht serieus werk maakt van afvalscheiding. Van Rijn: ‘ De inzet van Afval Loont werkt. Er is inmiddels al ruim 3,5 miljoen kilo aan gescheiden afval ingeleverd bij filialen van Afval Loont door meer dan 10.000 huishoudens. Mensen doen graag mee doordat ons systeem gratis, eenvoudig en leuk is voor jong en oud. Je kunt sparen voor je eigen portemonnee, maar ook verenigingen, kerken en scholen kunnen door ons hun kas spekken.’