Renewi viert vandaag zijn eerste verjaardag na de fusie van Shanks en Van Gansewinkel, precies een jaar geleden. De mijlpaal heeft een dubbele betekenis, omdat het bedrijf ook viert dat het dertig jaar is genoteerd op de Londense Beurs.

Renewi heeft in het eerste operationele jaar veel bereikt en grote vorderingen gemaakt met de integratie, de dagdagelijkse dienstverlening en de rebranding. Renewi heeft inmiddels meer dan 1.000 vrachtwagens en 100 locaties van de nieuwe merknaam voorzien. Als onderdeel van de integratie is Renewi ook bezig met het uitrollen van een gemoderniseerde en efficiëntere vrachtwagenvloot en heeft kort geleden een volledig elektrisch inzamelvoertuig geïntroduceerd voor het inzamelen van bouw- en sloopafval in Rotterdam.

Daarnaast is Renewi erin geslaagd om ook zijn eigen duurzaamheid te verbeteren met het behalen van een recycling- en herwinningspercentage van 90%. Meer specifiek heeft Renewi:

  • Net zoveel CO₂ bespaard als de stad Amsterdam produceert in 2 maanden
  • Genoeg elektriciteit opgewekt om een internationaal voetbalstadion 3 jaar te verlichten
  • Genoeg water gereinigd om 200 Olympische zwembaden te vullen
  • Genoeg glas gerecycled om 2 miljard flessen te produceren
  • Genoeg compost gemaakt om de gehele Keukenhof te vullen met een laag van 40 cm
  • Genoeg grondstoffen geproduceerd uit bodemassen om 50 km snelweg aan te leggen
  • Genoeg kunststof gerecycled om 2.500 stofzuigers te produceren

Door verder te bouwen op zijn leidende positie in enkele van ’s werelds meest geavanceerde recyclingmarkten en door te investeren in innovatie wil Renewi zijn positie als de verbindende schakel in de circulaire economie versterken.

Peter Dilnot, CEO van Renewi, zegt:
“Een jaar geleden, creëerden we Renewi met een visie om het toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn. We zijn trots op wat we in slechts 365 dagen hebben bereikt: het soepele integratieproces voor onze medewerkers, de innovatie voor onze klanten en de behaalde synergiën voor onze aandeelhouders. Dit is nog maar het begin, er zal nog veel meer volgen vanuit Renewi. We zijn uitstekend gepositioneerd om te voorzien in verdere groei door een grotere klantinteresse, meer regelgevende druk en een duidelijke ecologische behoefte aan onze diensten.”

Een video over de prestaties van het bedrijf in het eerste jaar kan worden bekeken via deze link.