SITA Secure vernietigt producten en goederen veilig en vertrouwelijk

Eerste locatie waar gegarandeerd geen mensenhanden aan te pas komen
SITA, specialist in duurzaam afvalmanagement, lanceert SITA Secure. Deze dienst voor het vertrouwelijk en veilig inzamelen en vernietigen van producten en goederen onderscheidt zich met een uitgebreid veiligheidsprotocol en een streng beveiligde en afgeschermde locatie in de Rotterdamse haven. Discretie is bovendien gegarandeerd doordat er geen mensenhanden aan het proces te pas komen. SITA Secure biedt hiermee een helpende hand aan importeurs, producenten en geüniformeerde diensten.

Elk jaar worden grote partijen geïmporteerde producten en goederen geweigerd door de douane. Andere partijen zijn beschadigd, of voldoen niet aan de kwaliteitseisen of mogen om andere redenen niet op de markt komen. Daarnaast zijn er gevallen waarin bedrijfskleding en uniformen worden vervangen en het textiel moet worden vernietigd zodat het niet in verkeerde handen valt. In deze gevallen biedt SITA Secure uitkomst.

“De locatie in Rotterdam heeft van de douane zelfs de Entrepot C-status gekregen. Dat houdt in dat SITA de producten of goederen mag opslaan tot het moment dat de klant besluit al dan niet over te gaan tot vernietiging. Naast die bijzondere status onderscheiden we ons verder doordat er absoluut geen ‘hand picking’ aan te pas komt in ons protocol, wat betekent dat er tijdens de inzameling en vernietiging op geen enkel moment mensenhanden aan te pas komen. Dat kunnen andere aanbieders niet garanderen. Voor ons staan betrouwbaarheid, discretie en veiligheid voorop”, zegt Martin van der Toorn, Directeur Processing van SITA Nederland.

Complete oplossing met DataZeker
Het protocol voor SITA Secure voorziet in een uitgebreide reeks beveiligingsmaatregelen in het volledige proces van inzameling, transport, vernietiging en eventueel recycling. Zo wordt er gebruik gemaakt van verzegelde containers bij transport, specifieke vernietigingsmethoden, hebben opdrachtgevers de mogelijkheid de vernietiging bij te wonen en worden er bindende afspraken gemaakt over het al dan niet recyclen van producten of goederen. SITA Secure is daarnaast gekoppeld aan DataZeker, SITA’s CA+ gecertificeerde oplossing voor vernietiging van bedrijfsgevoelige informatiedragers. Daardoor kan SITA nu een complete dienstverlening aanbieden op het gebied van vertrouwelijke en veilige vernietiging. Hierbij wordt nauw samengewerkt met wetgevende instanties als de douane, politie en de belastingdienst.

“Met deze diensten kunnen wij importeurs, producenten en geüniformeerde diensten helpen en ze alle zorgen uit handen nemen wat betreft veilige inzameling en vernietiging van hun informatie, producten of goederen. Zij ontvangen een officiële vernietigingsverklaring voor het verhalen van de schade op een leverancier of verzekering of de communicatie met hun stakeholders. Daarmee is het hele proces, van het eerste contact met het speciaal hiervoor opgeleide team tot de administratieve afhandeling, bij ons in goede handen”, aldus Van der Toorn.

 

[vc_button title=”Meer over Sita” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sita-nederland/”]