Renewi benoemt Ben Verwaayen tot Non-Executive Chairman

Nadat Colin Matthews heeft besloten om af te treden als voorzitter, is Renewi Group plc (“Renewi”) verheugd bekend te maken dat Ben Verwaayen is benoemd tot Non-Executive Chairman. Ben treed toe tot de Raad van Bestuur en volgt Colin op als voorzitter met ingang van 1 april 2020.

Ben Verwaayen is CEO geweest van een aantal bedrijven, waaronder Alcatel-Lucent SA en BT plc. Hij vervulde de functie van Vice Chairman en Chief Operating Officer van Lucent Technologies Inc, was President van KPN Telecom en een Non-Executive Director van Bharti Airtel. Hij is ook voorzitter geweest van een aantal bedrijven en brancheorganisaties, waaronder de CBI Energy and Climate Change Board in het Verenigd Koninkrijk. Ben is momenteel werkzaam als Non-Executive Director in de Raad van Bestuur van OFCOM, Akamai Technologies Inc en Akzo Nobel NV. Hij is Founding Partner bij Keen Venture Partners LLP.

Ben Verwaayen brengt een rijke hoeveelheid relevante kennis en kunde met zich mee naar het voorzitterschap van Renewi, welke hij heeft opgedaan bij het besturen van diverse organisaties in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland. Daarbij heeft hij met name veel ervaring gericht op beleidvorming binnen energie- en klimaatverandering en in groeiende bedrijven in dynamische markten.

Allard Castelein, Senior Independent Director:
“We zijn verheugd om Ben te verwelkomen bij Renewi. Na een uitgebreide zoektocht is de Raad van Bestuur unaniem tot de conclusie gekomen dat hij de voorkeurs kandidaat is. Zijn leiderschapservaring is enorm, hij begrijpt het belang van innovatie en is nauw betrokken bij onderwerpen als klimaatverandering, wat van onschatbare waarde is voor Renewi, omdat we voortbouwen op ons doel om de overgang van Europa naar een circulaire economie te ondersteunen. We hebben er alle vertrouwen in dat Ben een essentiële rol gaat spelen om Renewi naar de volgende ontwikkelingsfase te brengen.

Namens de Raad van Bestuur wil ik Colin bedanken voor zijn dienst als voorzitter gedurende de afgelopen vier jaar. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overname van Van Gansewinkel door Shanks en de daaropvolgende succesvolle integratie van we het bedrijf tot een toonaangevend waste-to-productbedrijf. We wensen hem veel succes in de toekomst.”

Ben Verwaayen:
“Ik ben erg verheugd om me op dit moment bij Renewi aan te sluiten. Het bedrijf is goed gepositioneerd om een winnaar te zijn in de opkomende circulaire economie. Het bedrijf heeft sterke overeenkomsten gesloten met belangrijke klanten en partners en blijft investeren in circulaire technologieën. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een sterke Raad van Bestuur en samen te werken met het managementteam om Renewi te helpen zijn volledige potentieel te bereiken.”