Neste en Remondis hebben een overeenkomst getekend om samen te werken bij de ontwikkeling van chemische recycling van plastic afval. De bedrijven zullen zich richten op het ontwikkelen en versnellen van chemische recycling met als doel een jaarlijkse capaciteit te bereiken om meer dan 200 kiloton plastic afval te verwerken.
Door hun krachten te bundelen, combineren Remondis en Neste de mogelijkheden voor het verzamelen en sorteren van afval van Remondis en de ervaring en knowhow van Neste op het gebied van olieraffinage en -verwerking van afval- en restmateriaal van lage kwaliteit. De bedrijven willen een ecosysteem bouwen rond chemische recycling om andere bedrijven in de waardeketen in staat te stellen aan het initiatief deel te nemen en mechanische recycling aan te vullen door de materiaalcirkel ook te sluiten voor die kunststoffen die vandaag moeilijk of onmogelijk te recyclen zijn.
“Om chemische recycling van kunststoffen op industriële schaal tot stand te brengen, is het noodzakelijk dat de recyclingindustrie en de chemische industrie nauw samenwerken.De samenwerking tussen REMONDIS en Neste zal gericht zijn op het creëren van een optimaal recyclingproces om nog meer kunststoffen circulair te maken, ”benadrukt Jürgen Ephan, Managing Director van Remondis Recycling
“We worden gedreven door ons doel om een gezondere planeet voor onze kinderen te creëren. Met Remondis bij onze op duurzaamheid gerichte waardeketenpartners, kunnen we een oplossing voor chemische recycling bouwen om de mogelijkheden voor het recyclen van die materialen die we vandaag niet kunnen recyclen, echt uit te breiden.Chemische recycling stelt ons in staat om keer op keer koolstof in de samenleving te laten circuleren en de afhankelijkheid van ruwe olie te verminderen, wat een van de belangrijkste doelstellingen van Neste is als leider op het gebied van duurzaamheid in onze industrie. Samenwerking tussen Remondis en Neste zal ons een stap dichter brengen bij het nakomen van onze verplichting om vanaf 2030 jaarlijks meer dan een miljoen ton plastic afval te verwerken, ”zegt Mercedes Alonso, Executive Vice President, Renewable Polymers and Chemicals, Neste.